Regele Salman al Arabiei Saudite anunţă că nu vor fi schimbări în politica regatului

Noul rege Salman al Arabiei Saudite a declarat, vineri, în primul său discurs că nu va exista nicio schimbare în politica regatului după moartea predecesorului său Abdallah şi l-a numit prin decret pe Mohammed ben Nayef prinţ moştenitor.

732 afișări
Imaginea articolului Regele Salman al Arabiei Saudite anunţă că nu vor fi schimbări în politica regatului

Regele Salman al Arabiei Saudite anunţă că nu vor fi schimbări în politica regatului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom rămâne, cu forţa dată de Allah, pe drumul drept pe care acest stat l-a urmat de la înfiinţarea sa de către regele Abdel Aziz Ben Saud şi de către fiii lui care i-au succedat", a declarat regele, al cărui discurs a fost transmis de televiziunea naţională.

"Allah a vrut să port această mare responsabilitate", a declarat Salman, în vârstă de 79 de ani, adăugând: "Mă rog la Allah să îmi acorde sprijin".

Totodată, regele l-a numit prin decret pe Mohammed ben Nayef prinţ moştenitor şi pe unul dintre fiii săi, Mohammed ben Salman, ministru al Apărării.

Prinţul Mohammed ben Nayef, în vârstă de 55 de ani, care rămâne ministru de Interne, este considerat campionul luptei împotriva Al-Qaida, care a încercat să îl asasineze în 2009.

Prinţul crescut în umbra tatălui său, prinţul Nayef, decedat în 2012 după ce a condus Ministerul de Interne timp de 37 de ani, era predestinat, prin formarea sa, să ocupe postul de ministru de Interne.

Numirea sa în calitate de prinţ moştenitor marchează intrarea prinţilor de a doua generaţie - nepoţii regelui Abdel Aziz, fondatorul regatului saudit - în linia de succesiune.

Până în prezent, doar fiii fondatorului dinastiei saudite i-au succedat la tron.

La rândul său, noul ministru al Apărării Mohammed ben Salman va conduce şi curtea regală, după ce a condus cabinetul tatălui său în perioada în care acesta prinţ moştenitor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici