Relaţiile dintre Marea Britanie şi SUA vor fi slăbite în cazul unui Brexit

Relaţiile dintre Marea Britanie şi Statele Unite vor fi slăbite dacă votul pentru Brexit este favorabil, spune fostul vicepremier Nick Clegg, în încercarea de a pleda pentru rămânerea Regatului Unit în Uniunea Europeană, relatează Bloomberg.

1703 afișări
Imaginea articolului Relaţiile dintre Marea Britanie şi SUA vor fi slăbite în cazul unui Brexit

Relaţiile dintre Marea Britanie şi SUA vor fi slăbite în cazul unui Brexit (Imagine: Shutterstock)

Abilitatea Marii Britanii de a influenţa politici legate de comerţ, schimbări climatice sau contraterorism şi ”spionaj” este crescută puternic de apartenenţa la Uniunea Europeană, spune Clegg.

„Dacă vom alege să părăsim UE, vom vota pentru a ne diminua poziţia şi influenţa. Vom reduce relaţiile cu vecinii apropiaţi şi ne vom face mai puţin influenţi, şi, prin urmare, mai puţin valoroşi pentru verii noştri americani”, a spus el.

Având în vedere că sondajele arată că rezultatul votului din 23 iunie va fi strâns, premierul David Cameron încearcă să strângă tot mai mult suport pentru a convinge britanicii să voteze pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici