Reuniune a oficialilor militari din cele două Corei, prima în ultimii şapte ani

Oficiali militari de rang înalt din Coreea de Sud şi Coreea de Nord au avut miercuri primele contacte din ultimii şapte ani, după o serie de incidente transfrontaliere, anunţă agenţia Yonhap, citată de AFP.

125 afișări
Imaginea articolului Reuniune a oficialilor militari din cele două Corei, prima în ultimii şapte ani

Reuniune a oficialilor militari din cele două Corei, prima în ultimii şapte ani (Imagine: mediafax Foto/AFP)

Discuţiile la nivel de generali au avut loc în localitatea de frontieră Panmunjom, unde a fost semnat armistiţiul din anul 1953.

Ultima reuniune la acest nivel a avut loc în decembrie 2007.

Pe 10 octombrie, la frontiera dintre cele două Corei a avut loc un schimb de focuri declanşat de forţele nord-coreene. Pe 7 octombrie, un incident similar a avut loc pe linia frontierei maritime dintre cele două ţări.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au semnat doar un armistiţiu în urma conflictului de la începutul anilor 1950, fiind, teoretic, în situaţie de război.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici