Reuniune ONU pe tema schimbărilor climatice - Putin: Rusia vrea un acord global eficient şi egalitar pentru protejarea climei/Obama: Statele Unite au partea lor de vină pentru schimbările climatice/Xi Jinping cere suplimentarea fondurilor

Rusia doreşte un acord "eficient şi egalitar", la nivel global, pentru reducerea gazelor cu efect de seră, a declarat preşedintele Vladimir Putin cu ocazia începerii reuniunii ONU pe tema schimbărilor climatice, informează Le Figaro.

1425 afișări
Imaginea articolului Reuniune ONU pe tema schimbărilor climatice - Putin: Rusia vrea un acord global eficient şi egalitar pentru protejarea climei/Obama: Statele Unite au partea lor de vină pentru schimbările climatice/Xi Jinping cere suplimentarea fondurilor

Reuniune ONU pe tema schimbărilor climatice - Putin: Rusia vrea un acord global eficient şi egalitar pentru protejarea climei

"Rusia vrea un acord global, eficient şi egalitar" cu ocazia reuniunii COP21, a afirmat Putin.

"Rusia depune eforturi pentru reducerea gazelor cu efect de seră, în special prin modernizarea structurilor industriale", a subliniat liderul de la Kremlin.

"Rolul pădurilor este foarte important, ca plămân al Terrei", a adăugat Putin, amintind că în Rusia sunt vaste zone forestiere.

Xi Jinping cere suplimentarea fondurilor pentru contracararea încălzirii climei

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a pledat, cu ocazia conferinţei ONU de la Paris, pentru suplimentarea fondurilor în sensul combaterii deteriorării climei, informează Le Figaro.

"Ţările dezvoltate trebuie să fie la înălţimea angajamentelor; trebuie să ajungem până în anul 2020 la mobilizarea a 100 de miliarde de dolari anual pentru finanţarea proiectelor în emisfera sudică", a declarat Xi Jinping.

"Ţările bogate trebuie să ofere susţinere financiară sporită şi dincolo de anul 2020 pentru a ajuta statele aflate în curs de dezvoltare să contracareze efectele încălzirii climei", a insistat liderul celui mai poluant stat.

Barack Obama: Statele Unite au partea lor de vină pentru schimbările climatice

Statele Unite au partea lor de vină pentru schimbările climatice, de aceea vor avea o responsabilitate specială pentru ajungerea la un acord, a declarat preşedintele american, Barack Obama, în discursul rostit la reuniunea ONU de la Paris.

"Statele Unite nu doar că recunosc rolul avut în apariţia acestei probleme, dar asumă şi responsabilitatea eforturilor pentru remedierea situaţiei", a afirmat Obama la Conferinţa ONU pe tema Climei (COP21), începută luni în zona Le Bourget, la periferia Parisului.

"Ştim adevărul, că multe naţiuni au contribuit la schimbările climei", a subliniat Obama.

"Liderii comunităţii internaţionale trebuie să fie la înălţimea aşteptărilor", a insistat preşedintele Statelor Unite, al doilea cel mai mare poluator stat din lume, după China. Obama a apreciat că nu există niciun conflict între creşterea economică şi protejarea mediului.

Hollande: Trebuie să lăsăm copiilor noştri o planetă viabilă

Preşedintele francez, Francois Hollande, a pledat luni pentru combaterea schimbărilor climatice "în numele justiţiei", subliniind că ţările sărace sunt cele mai afectate de aceste modificări, relatează site-ul publicaţiei Le Figaro.

Francois Hollande participă alături de peste 190 de lideri din toată lumea la Conferinţa pe tema schimbărilor climatice (COP21) care a fost deschisă oficial luni la Paris şi se va desfăşura pe o perioadă de 12 zile în vederea stabilirii unui acord universal privind reducerea emisiilor de gaze şi combaterea modificărilor climaterice.

"Trebuie să lăsăm copiilor noştri o planetă viabilă. Anul în care trăim este cel al tuturor recordurilor. Recordurile de temperatură, recordurile privind concentraţiile de CO2, recordurile evenimentele climatice extreme. Secete, topirea gheţarilor", a declarat Hollande.

"Victimele acestor fenomene sunt de ordinul milioanelor şi pagubele de ordinul miliardelor. Nu există regiune care să nu fie afectată de încălzirea globală. Ţările cele mai sărace sunt cele mai vulnerabile şi cele mai afectate. Trebuie să acţionăm în numele justiţiei climatice. Să devenim conştienţi de ameninţările asupra echilibrului mondial", a subliniat preşedintele francez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici