REZULTATE BREXIT. Zeci de mii de britanici au semnat o petiţie online pentru organizarea unui nou referendum

Zeci de mii de britanici cer organizarea celui de-al doilea referendum pe tema apartenenţei ţării lor la UE, după ce 51,9 la sută dintre cetăţenii acestui stat au votat pentru ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, potrivit The Independent şi La Capitale.

13323 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BREXIT. Zeci de mii de britanici au semnat o petiţie online pentru organizarea unui nou referendum

REZULTATE BREXIT. Zeci de mii de britanici au semnat o petiţie online pentru organizarea unui nou referendum (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

"Noi, subsemnaţii, facem apel la Guvernul Majestăţii Sale să pună în aplicare o regulă astfel încât dacă votul de a rămâne sau de a părăsi UE este mai mic de 60 la sută pe baza unei rate de participare de 75 la sută, să se organizeze un al doilea referendum", se menţionează în petiţie, potrivit The independent.

Aproximativ 60.000 de persoane au semnat vineri dimineaţa petiţia online. Guvernul britanic răspunde în mod normal tutror petiţiilor care obţin cel puţin 10.000 de semnături. Dacă sunt strânse 100.000 de semnături, petiţia este analizată de Parlament, relatează La Capitale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici