Românii, ironizaţi din nou la un post de radio francez. De ce vor francezii un căpitan român la naţională

Românii au fost ironizaţi din nou în Franţa, în cadrul unei emisiuni radiofonice, în care umoristul francez de origine marocană Jamel Debbouze a propus o soluţie "salvatoare" pentru echipa de fotbal a Hexagonului, respectiv un căpitan român care să cerşească mingea.

3345 afișări
Imaginea articolului Românii, ironizaţi din nou la un post de radio francez. De ce vor francezii un căpitan român la naţională

Românii, ironizaţi din nou la un post de radio francez. De ce vor francezii un căpitan român la naţională (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul, umoristul şi producătorul francez de origine marocană Jamel Debbouze a fost invitat săptămâna trecută la o emisiune a postului de radio Rire et Chansons, cu ocazia lansării unui nou DVD al său, "Tout sur Jamel".

În timpul discuţiilor despre viaţa sa, umoristul este întrerupt de un apel telefonic de la preşedintele francez Nicolas Sarkozy, susţine el. Intrând în joc, prezentatorul emisiunii îl întreabă dacă îl consiliază pe şeful statului francez, cerându-i ca exemplu, o reformă propusă de el. "Expulzarea romilor este ideea ta?", îl întreabă moderatorul. "Da", răspunde Debbouze, "pentru că mă enervează". "Sunt mulţi români", continuă el.

"Dar românii sunt buni la fotbal", vine replica moderatorului.

"Da, este adevărat", îi răspunde umoristul. "Ar trebui să avem un căpitan român în echipa Franţei. Îţi imaginezi un căpitan român? Vă rog, daţi-mi mingea (...) pentru copii. Asta va face un român", conchide el, referindu-se la cerşetorii romi tot mai numeroşi în Franţa.

Aceasta nu este prima dată când românii sunt ironizaţi în emisiunile satirice din Franţa. La 16 aprilie, Jonathan Lambert, un cunoscut umorist francez, a interpretat "salutul românesc" în cadrul emisiunii emisiunii "On n'est pas couchés", transmisă de postul de televiziune France 2, la o oră de maximă audienţă. Privirea umilă, palma întinsă şi tonul rugător au fost elementele prin care Jonatahan Lambert a ilustrat salutul românesc. Gestul francezului a generat dezbateri aprinse în rândul opiniei publice din cele două ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici