Rusia a programat pentru miercuri o nouă lansare a rachetei cu rază lungă de acţiune de tip Angara

O nouă lansare a rachetei ruse cu rază lungă de acţiune de tip Angara a fost stabilită miercuri, după eşecul de la sfârşitul lui iunie a primului tir de testare a acestei rachete de nouă generaţie, potrivit agenţiei Interfax.

1316 afișări
Imaginea articolului Rusia a programat pentru miercuri o nouă lansare a rachetei cu rază lungă de acţiune de tip Angara

Rusia a programat pentru miercuri o nouă lansare a rachetei cu rază lungă de acţiune de tip Angara (Imagine: Mediafax Foto)

"O nouă încercare de lansare a unei rachete cu rază lungă de acţiune (...) Angara va avea loc pe 9 iulie", a anunţat o sursă apropiată Comisiei de stat care urmează să tranşeze problema, citată sâmbătă de către agenţie.

Racheta, prezentată drept prima dezvoltată de către Rusia după destrămarea fostei Uniuni Sovietice, urma să decoleze de la poligonul de la Pleseţk (nord) pe 27 iunie.

Însă procedura automatică a întrerupt lansarea, care a fost amânată cu 24 de ore, iar apoi pe o perioadă nedeterminată.

Rusia, ale cărei lansatoare de tip Soiuz asigură transportul echipajelor către Staţia Spaţială Internaţională, s-a confruntat cu o serie de eşecuri în domeniul spaţial, în ultimii ani.

În mai, o rachetă cu rază lungă de acţiune de tip Proton - pe care noua rachetă de tip Angara este menită să o înlocuiască - a eşuat să plaseze pe orbită un satelit de telecomunicaţii construit pentru Rusia de către Airbus Defence and Space şi care a ars în atmosferă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici