Rusia a testat o rachetă balistică intercontinentală. SUA au fost atenţionate în legătură cu testul

Rusia a lansat marţi, în cadrul unui test, o rachetă balistică intercontinentală, în contextul crizei din Crimeea, anunţă Ministerul rus al Apărării. Un oficial american a declarat, marţi, că Statele Unite au fost atenţionate înaintea efectuării testului.

1104 afișări
Imaginea articolului Rusia a testat o rachetă balistică intercontinentală. SUA au fost atenţionate în legătură cu testul

Rusia a testat o rachetă balistică intercontinentală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 22:28 - SUA au fost atenţionate în legătură cu testul de rachetă al Rusiei

Rusia a atenţionat Statele Unite că va lansa o rachetă balistică intercontinentală, a declarat marţi un oficial american, citat de AFP.

"Ei ne-au atenţionat în legătură cu acest test (...), nu a fost ceva neaşteptat", a dezvăluit pentru AFP un oficial american, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.

Întrebat în legătură cu semnificaţia acestui test în plină criză ucraineană, el nu a dorit să facă vreun comenteriu.

Armata rusă a comunicat că o rachetă balistică intercontinentală de tip Topol RS-12M a fost lansată de la poligonul militar Kapustin Yar, situat în apropiere de Volgograd, la Marea Caspică, anunţă BBC.

Testul a fost un succes, iar racheta a căzut controlat în zona Sari Shagan din Kazahstan.

"Racheta care poate fi dotată cu încărcătură nucleară a atins ţinta cu succes", precizează Ministerul rus al Apărării.

Rachetele de tip Topol RS-12PM (SS-25 Sickle, conform terminologiei NATO) au o rază de acţiune de 10.500 de kilometri.

Testul a avut loc în contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia după operaţiunile militare ruse din regiunea ucraineană Crimeea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici