Rusia: Aleksei Navalnîi a fost ales lider al unui partid de opoziţie neînregistrat oficial

Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, a fost ales preşedinte al Alianţei Populare, un partid politic neînregistrat oficial.

89 afișări
Imaginea articolului Rusia: Aleksei Navalnîi a fost ales lider al unui partid de opoziţie neînregistrat oficial

Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am fost ales preşedinte al Alianţei Populare. Mulţumesc pentru încrederea acordată", a scris Navalnîi, în vârstă de 37 de ani, pe Twitter.

Congresul Alianţei Populare - partid format în 2012, dar care nu este înregistrat oficial - a avut loc într-un hotel din Moscova.

Anterior, Navalnîi anunţase că intenţiona să se distanţeze de Alianţa Populară pentru a spori şansele înregistrării acestui partid de autorităţi.

În iulie, Ministerul rus al Justiţiei a refuzat înregistrarea formaţiunii.

"Sper că acum partidul va fi înregistrat, pentru că, în caz contrar, acest lucru va demonstra că declaraţiile autorităţilor conform cărora ar lăsa opoziţia să participe la alegeri nu sunt decât vorbe goale", a spus Navalnîi, vizat de un proces privind escrocherie şi spălare de bani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici