Rusia ar putea include în legislaţie termenul "stat agresor", vizând ţările care îi impun sancţiuni

Parlamentarii din Duma de Stat iau în considerare introducerea termenului de "stat agresor" în legislaţia rusă, referitor la ţările care impun sancţiuni Rusiei şi cetăţenilor săi, relatează ziarul Izvestia în ediţia de marţi, citat de RIA Novosti în pagina online.

869 afișări
Imaginea articolului Rusia ar putea include în legislaţie termenul "stat agresor", vizând ţările care îi impun sancţiuni

Rusia ar putea include în legislaţie termenul "stat agresor", vizând ţările care îi impun sancţiuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor surse citate de Izvestia, un "stat agresor" va fi definit ca "un stat care introduce sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse, cetăţenilor ruşi şi entităţilor legale ruse".

Amendamentele propuse de Evgheni Fedorov şi Anton Romanov, membri ai partidului Rusia Unită, vor fi adăugate în mai multe legi federale, inclusiv legea contractelor şi reglementările de audit.

"Pentru a proteja fundamentele ordinii constituţionale, a asigura apărarea şi securitatea ţării şi pentru a proteja piaţa internă şi dezvoltarea economică naţională, Guvernul Rusiei va avea dreptul de a aproba o listă de state agresoare", se arată într-o notă explicativă ataşată proiectului legislativ.

Conform documentului, entităţile juridice străine şi persoanele din "state agresoare" vor avea interdicţie de a realiza servicii de consultanţă şi audit în Rusia.

"Toate cele şase mari companii americane care oferă servicii de audit şi consultanţă în Rusia - Deloitte, KPMG, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers, Boston Consulting Group şi McKinsey - vor fi incluse pe listă", a declarat Evgheni Fedorov, citat de Izvestia.

Proiectul legislativ ar urma să fie trimis miercuri spre examinare Guvernului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici