Rusia îşi va adapta doctrina militară ca răspuns la măsurile NATO - VIDEO

Rusia îşi va adapta doctrina militară ţinând cont de apariţia unor noi ameninţări şi mai ales de consolidarea prezenţei NATO la frontierele sale, a declarat marţi un oficial militar rus pentru agenţia publică RIA Novosti.

1962 afișări
Imaginea articolului Rusia îşi va adapta doctrina militară ca răspuns la măsurile NATO - VIDEO

Rusia îşi va adapta doctrina militară ca răspuns la măsurile NATO (Imagine: EPA/Mediafax Foto)

Doctrina militară actuală, care datează din 2010, va fi adaptată până la sfârşitul anului şi va lua în considerare primăvara arabă, conflictul din Siria şi situaţia din Ucraina, a precizat Mihail Popov, secretarul adjunct al Consiliului de securitate rus, denunţând o "politică" de degradare a relaţiilor cu Moscova din partea NATO. 

"Nu am nicio îndoială că apropierea infrastructurii militare a ţărilor membre NATO de frontierele ţării noastre, inclusiv prin extinderea blocului, va avea locul său în rândul ameninţărilor militare externe", a asigurat el.

Aceste declaraţii sunt un ecou la intenţiile Alianţei Nord-Atlantice de a adopta la summitul de joi şi vineri un plan de reacţie (Readiness action plan, RAP), ca răspuns la atitudinea Rusiei în criza ucraineană, percepută ca o ameninţare directă de către ţările aliate de la frontierele sale (statele baltice, Polonia, România, Bulgaria).

"Toate faptele arată voinţa autorităţilor din Statete Unite şi NATO de a continua politica de deteriorare a relaţiilor cu Rusia", a denunţat Popov.

El a apreciat că în pofida declaraţiilor de "bune intenţii", NATO şi Rusia "nu au reuşit să stabilească un dialog echitabil". 

"Se aşteaptă în continuare din partea Rusiei concesii unilaterale în privinţa a numeroase probleme de politică externă", a declarat el. "Se evaluează rolul Rusiei în mod neobiectiv în evenimentele din Ucraina, sunt trase concluzii incorecte şi sunt luate măsuri inadecvate".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici