Salvare miraculoasă: Un bărbat a fost scos dintre dărâmături după trei zile de la alunecarea de teren din China - FOTO, VIDEO

Un bărbat a fost scos dintre dărâmături de către echipele de intervenţie la trei zile de la producerea alunecării de teren din sudul Chinei, înregistrându-se două decese până în prezent, informează site-ul agenţiei de presă DPA.

316 afișări
Imaginea articolului Salvare miraculoasă: Un bărbat a fost scos dintre dărâmături după trei zile de la alunecarea de teren din China - FOTO, VIDEO

Supravieţuitor salvat după trei zile de la alunecarea de teren din China (Imagine: dailymail.co.uk)

Tian Zeming, în vârstă de 19 ani, a fost salvat, miercuri, la 67 de ore de la producerea alunecării de tren într-o zonă industrială de la periferia oraşului Shenzen, aflat în sudul Chinei, incident care a avut loc în weekend.

El a fost transportat la spital, informează agenţia de ştiri Xinhua, starea lui fiind stabilă. I-a fost administrat oxigen, în timp ce echipele de salvare îi îndepărtau molozul de pe corp, a precizat un oficial al serviciului de pompieri pentru Xinhua. Însă glezna acestuia a fost zbrobită în incident, iar medicii încearcă să-i salveze piciorul.

De asemenea, a mai fost descoperită o persoană decedată chiar lângă bărbatul care a supravieţuit. Marţi dimineaţă, un prim corp a fost descoperit de echipele de intervenţie printre dărâmături, fiind astfel înregistrate două decese până în prezent.

Tian Zeming se afla pe o listă cu 75 de persoane dispărute de la producerea alunecării de teren, document dezvăluit marţi de autorităţile chineze. Dintre cei dispăruţi, 50 sunt bărbaţi şi 25 femei, a precizat viceprimarul oraşului Shenzen, Liu Qingsheng. Potrivit unui bilanţ anunţat anterior, 91 de persoane erau date dispărute. Peste 4.000 de angajaţi ai serviciilor de intervenţie participă la operaţiunile de salvare declanşate de la producerea alunecării de teren, utilizând radare în 16 locaţii, pentru a descoperi cât mai mulţi supravieţuitori în intervalul de 72 de ore, când victimele mai pot fi găsite în viaţă.

Vicepreşedintele companiei care a depozitat deşeurile în zonă, declanşând alunecarea de teren, Shenzhen Yixianglong Investment and Development, a fost arestat marţi după-amiază, potrivit China Radio International. Compania primise aprobare în februarie 2014 pentru depozitarea timp de un an a resturilor de la lucrările de construcţii în zona respectivă, dar nu le evacuase nici până în decembrie, realizând un profit de 7,5 milioane de yuani (un milion de euro) din utilizarea ilegală a platformei de depozitare. Grămada de pământ şi deşeuri, acumulată după lucrările de construcţii din ultimii doi ani, era înaltă de 100 de metri, potrivit Ministrului Resurselor Naturale.

O conductă de gaze din zonă a explodat în urma alunecării de teren, a informat operatorul PetroChina, citat de agenţia Xinhua.

Cel puţin 33 de clădiri au fost îngropate sau distruse, inclusiv 14 fabrici şi două clădiri de birouri, a anunţat, luni, viceprimarul oraşului Shenzen, Liu Qingsheng, la o conferinţă de presă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici