Serghei Lavrov: Unele ţări occidentale încearcă să folosească criza din Ucraina pentru a izola Rusia

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Statele Unite că folosesc Ucraina drept "arenă pentru o luptă geopolitică", iar Moscova nu vrea să vadă statul vecin în calitate de "monedă de schimb", relatează agenţia Itar-Tass, în pagina electronică.

529 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Unele ţări occidentale încearcă să folosească criza din Ucraina pentru a izola Rusia

Serghei Lavrov: Unele ţări occidentale încearcă să folosească criza din Ucraina pentru a izola Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ministrului rus, "subiectul ucrainean este pentru noi cel mai important, spre deosebire de Statele Unite, care consideră Ucraina drept arenă de luptă geopolitică pentru viitorul lumii".

"I-am întrebat pe miniştrii europeni şi pe (secretarul de Stat american) John Kerry de ce Occidentul pledează pentru o încetare a focului imediată Afganistan sau Israel, iar în cazul Ucrainei nu procedează la fel, dar nu mi-au răspuns", a afirmat Lavrov, într-un interviu pentru Itar-Tass.

"Nu am vrea ca Ucraina să devină monedă de schimb", a subliniat şeful diplomaţiei ruse, afirmând că "în prezent se întâmplă anume acest lucru, împotriva voinţei Rusiei".

Lavrov a declarat că "unii parteneri occidentali se străduiesc să folosească criza din Ucraina pentru a izola Rusia, în încercarea de a consolida influenţa lor tot mat scazută pe scena internaţională".

El a îndemnat la respectarea acordului încheiat vineri, la Minsk, între forţele de la Kiev şi separatişti.

De asemenea, Lavrov a apreciat că NATO "promovează ideea unei ameninţări din partea Rusiei, pentru a-şi justifica existenţa".

"Acum ţările baltice şi Polonia cer NATO să-şi îndrepte sistemul de apărare antirachetă împotriva Rusiei. Cine oare, sănătos la cap, s-ar gândi astăzi că putem invada Europa? Acest lucru este exclus!", a subliniat ministrul rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici