SITUAŢIA ÎN UCRAINA: Avion militar ucrainean, atins de proiectile trase de separatişti proruşi. Kiev: Atacul a fost ACT TERORIST. Turcinov ordonă reluarea operaţiunilor antiteroriste

Preşedintele Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a ordonat, marţi, reluarea operaţiunilor "antiteroriste" în regiunile separatiste estice. Un avion militar ucrainean a fost atins de proiectile de artilerie lansate de miliţiii separatiste proruse, anunţă autorităţile de la Kiev, precizând că aeronava a reuşit să aterizeze în siguranţă.

5018 afișări
Imaginea articolului SITUAŢIA ÎN UCRAINA: Avion militar ucrainean, atins de proiectile trase de separatişti proruşi. Kiev: Atacul a fost ACT TERORIST. Turcinov ordonă reluarea operaţiunilor antiteroriste

SITUAŢIA ÎN UCRAINA - LIVE TEXT: Avion militar ucrainean, atins de proiectile trase de separatişti proruşi. Kiev: Atacul a fost ACT TERORIST (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 22:53 Atacul separatiştilor asupra unui avion militar ucrainean, calificat de Kiev drept "act terorist"

Procuratura generală a Ucrainei a calificat drept "act terorist" atacul cu proiectile de artilerie, lansat marţi de miliţiii separatiste proruse împotriva unui avion militar ucrainean, în oraşul Slaviansk, relatează agenţia UNIAN.

"Procuratura a deschis o anchetă pentru tentativă de act terorist în cazul avionului atins de proiectile în regiunea Doneţk", a anunţat procuratura într-un comunicat, subliniind că incidentul va fi anchetat de către Serviciile speciale ucrainene (SBU).

UPDATE 20:02 Oleksandr Turcinov ordonă reluarea operaţiunilor antiteroriste în estul Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a ordonat, marţi, reluarea operaţiunilor "antiteroriste" în regiunile separatiste estice, informează AFP.

Operaţiunea antiteroristă fusese suspendată pe durata Paştelui.

"Am ordonat serviciilor de securitate reluarea operaţiunilor antiteroriste, în scopul apărării cetăţenilor ucraineni care trăiesc în estul ţării", a declarat Turcninov.

Preşedintele interimar a dat acest ordin după descoperirea a două cadavre care prezentau semne de acte de tortură. Unul dintre cadavre pare a fi al unui oficial local din cadrul partidului prooccidental Batkivşcina, condus de Iulia Timoşenko. Conform presei ucrainene, este vorba de Vladimir Ribak, găsit mort în apropierea oraşului Slaviansk.

"Teroriştii care au luat ostatică întreaga regiune Doneţk au mers prea departe", a avertizat Turcinov.

Incidentul a avut loc în timp ce avionul militar de recunoaştere era deasupra oraşului Slaviansk, unde sunt numeroşi insurgenţi proruşi.

"Indivizi rămaşi neidentificaţi au deschis focul spre un avion de tip AN-30, aparţinând Forţelor Aeriene ucrainene, care efectua un zbor de observare deasupra oraşului Slaviansk. Avionul a fost atins de mai multe proiectile, dar a aterizat fără probleme", a comunicat Ministerul ucrainean al Apărării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici