Statele Unite au efectuat 18 raiduri aeriene, în ultimele 24 de ore, în Siria. Pentagonul a numit misiunea în Irak şi Siria "Determinare absolută"

Avioane militare americane au efectuat, marţi şi miercuri, 18 raiduri aeriene în zona oraşului sirian Kobane, ocupat parţial de grupul terorist Stat Islamic, anunţă armata americană, citată de AFP.

377 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au efectuat 18 raiduri aeriene, în ultimele 24 de ore, în Siria. Pentagonul a numit misiunea în Irak şi Siria "Determinare absolută"

Statele Unite au efectuat 18 raiduri aeriene, în ultimele 24 de ore, în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aviaţia militară americană a distrus poziţii militare şi 16 clădiri ocupate de grupul terorist, la periferia oraşului Kobane, a precizat Comandamentul Central american (CENTCOM).

În paralel, avioane militare americane au efectuat raiduri aeriene în Irak, în apropierea rafinăriei de la Baiji, distrugând vehicule aparţinând organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic, a precizat Pentagonul.

Departamentul american al Apărării a comunicat că operaţiunea militară declanşată în Irak şi Siria împotriva grupului Stat Islamic poartă numele "Determinare absolută".

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) ocupă vaste regiuni din Siria şi Irak, unde a instaurat un "califat islamic". O coaliţie internaţională condusă de Statele Unite bombardează poziţii ale grupului terorist sunnit în Siria şi Irak.

Pentagonul a numit misiunea în Irak şi Siria "Determinare absolută"

Pentagonul a dat numele "Determinare absolută" operaţiunii pe care o efectuează atât în Irak, cât şi în Siria împotriva grupării Statul Islamic (SI), după mai bine de două luni de atacuri aeriene, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al şefului Statului Major Interarme, relatează AFP.

"Numele operaţiunii este «Determinare absolută» (Inherent Resolve, în engleză)", a declarat colonelul Ed Thomas, un purtător de cuvânt al generalului Martin Dempsey.

Decizia a fost luată "în urmă cu câteva zile", a adăugat el, fără să facă alte precizări.

Statele Unite au început, pe 8 august, să bombardeze poziţii aflate sub controlul organizaţiei jihadiste sunnite Statul Islamic (SI), mai întâi în Irak, iar după aceea în Siria.

Marţi şi miercuri, 18 atacuri aeriene au vizat poziţii jihadiste în zona oraşului kurd Kobane, în nordul Siriei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici