SUA acuză Rusia de reprimarea minorităţilor etnice din Crimeea şi promite continuarea sancţiunilor

Washingtonul a acuzat luni Moscova de reprimarea populaţiilor minoritare din Crimeea şi a promis continuarea sancţiunilor impuse Rusiei în urma anexării acestei peninsule ucrainene acum un an, relatează agenţia rusă Tass, în pagina electronică.

817 afișări
Imaginea articolului SUA acuză Rusia de reprimarea minorităţilor etnice din Crimeea şi promite continuarea sancţiunilor

SUA acuză Rusia de reprimarea minorităţilor etnice din Crimeea şi promite continuarea sancţiunilor (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"În cursul anului trecut, Rusia a fost implicată într-o reprimare masivă a minorităţilor naţionale din Crimeea, inclusiv a tătarilor", ai căror membri au fost forţaţi "să fugă sau să se ascundă", a acuzat purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat, Jennifer Psaki.

"Aceste acte sunt inacceptabile şi cerem Rusiei să nu comită alte încălcări", a adăugat ea, dând asigurări, totodată, că "poziţia noastră cu privire la Crimeea nu s-a schimbat".

"În contextul în care Rusia încearcă să justifice în mod cinic (...) «eliberarea» Crimeei, noi reafirmăm că sancţiunile impuse (ca urmare a anexării) Crimeei vor rămâne în vigoare atâta timp cât va continua ocupaţia" rusă, a anunţat Psaki.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici