SUA au transferat patru deţinuţi de la Guantanamo către Oman şi unul către Estonia

Statele Unite au transferat patru deţinuţi încarceraţi la închisoarea militară de la Guantanamo Bay (Cuba) către Oman şi un al cincilea către Estonia, a anunţat Pentagonul miercuri seara, relatează AFP.

126 afișări
Imaginea articolului SUA au transferat patru deţinuţi de la Guantanamo către Oman şi unul către Estonia

SUA au transferat patru deţinuţi de la Guantanamo către Oman şi unul către Estonia

Cele cinci transferuri au fost "aprobate în unanimitate", după ce au fost examinate de mai multe agenţii americane, a precizat Pentagonul într-un comunicat.

Cei patru bărbaţi transferaţi către sultanatul Oman sunt Al Khadr Abdallah Muhammad Al Yafi, Fadel Hussein Saleh Hentif, Abd Al-Rahman Abdullah Au Shabati şi Mohammed Ahmed Salam.

Al cincilea deţinut este Akhmed Abdul Qadir.

Acesta este primul transfer din 2015. Anul trecut au fost transferaţi de la Guantanamo 28 de deţinuţi.

În total, 182 de persoane au mai rămas în detenţie în închisoarea militară, în care au început să fie aduşi suspecţi de terorism la patru luni de la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001.

Ritmul transferurilor s-a accelerat în ultimele luni. Preşedintele Barack Obama a promis să închidă centrul de detenţie până la finalul preşedinţiei sale.

Emisarul special al Pentagonului însărcinat să negocieze transferurile de la Guantanamo cu ţări de primire, Cliff Sloan, a demisionat în decembrie. Potrivit unor informaţii de presă, el era frustrat de faptul că doar un mic număr de deţinuţi a fost declarat eliberabil de către Pentagon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici