Sute de oameni s-au adunat la Mariupol pentru a manifesta împotriva Guvernului de la Kiev

Sute de persoane s-au adunat, joi, în oraşul ucrainean Mariupol (sud-est) pentru a protesta faţă de Guvernul proeuropean de la Kiev, după un atac produs în cursul nopţii soldat cu trei morţi.

153 afișări
Imaginea articolului Sute de oameni s-au adunat la Mariupol pentru a manifesta împotriva Guvernului de la Kiev

Sute de oameni s-au adunat la Mariupol pentru a manifesta împotriva Guvernului de la Kiev (Imagine: Mediafax Foto / AFP )

Manifestaţia a avut loc în faţa Primăriei portului industrial care are 450.000 de locuitori, situat la Marea Azov, la 100 de kilometri sud de Doneţk.

Sediul Primăriei din Mariupol este ocupat de cinci zile de manifestanţi proruşi care cer organizarea unui referendum proautonomie.

Miercuri seară, o unitate a armatei ucrainene a fost atacată de circa 300 de manifestanţi, care au lansat sticle incendiare. Confruntările s-au soldat cu trei morţi şi 13 răniţi, 63 de protestatari fiind arestaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici