TEST RAPID pentru depistarea Ebola, dezvoltat de cercetători francezi

Cercetători francezi au dezvoltat un test de diagnosticare rapidă a virusului Ebola, în mai puţin de 15 minute, anunţă Oficiul pentru Energii Alternative (CEA), citat de AFP.

493 afișări
Imaginea articolului TEST RAPID pentru depistarea Ebola, dezvoltat de cercetători francezi

TEST RAPID pentru depistarea Ebola, dezvoltat de cercetători francezi (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Potrivit CEA, testul, similar cu cel de sarcină, analizează picături de sânge, plasmă biologică sau urină.

"Rezultatul va putea fi obţinut după 15 minute", precizează Oficiul francez pentru Energii Alternative.

Creat de o echipă a CEA, testul a fost omologat de laboratorul farmaceutic "Jean Mérieux" din Lyon. Faza de producere în serie a testului va începe în curând.

Ebola a provocat moartea a cel puţin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici