Tragedia din Ucraina: Cutiile negre ale zborului MH 17 au fost predate anchetatorilor olandezi. Acestea au ajuns în Marea Britanie, pentru a fi decriptate

Cutiile negre ale zborului MH17 al companiei aeriene Malaysia Airlines prăbuşit joi în estul Ucrainei au fost predate anchetatorilor olandezi care vor conduce ancheta internaţională legată de producerea catastrofei aviatice, a anunţat Ministerul olandez de Externe. Miercuri, cutiile negre ale zborului MH17 au ajuns în Marea Britanie pentru a fi decriptate.

939 afișări
Imaginea articolului Tragedia din Ucraina: Cutiile negre ale zborului MH 17 au fost predate anchetatorilor olandezi. Acestea au ajuns în Marea Britanie, pentru a fi decriptate

Cutiile negre ale zborului MH 17 au fost predate anchetatorilor olandezi

UPDATE 13:02 - Cutiile negre ale zborului MH17 au fost predate experţilor britanici

Cutiile negre ale zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, care s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, au ajuns în Marea Britanie pentru a fi decriptate, a anunţat, miercuri, Ministerul britanic al Transporturilor, relatează AFP.

 

"Cele două cutii negre ale zborului MH17 au fost transmise de Biroul olandez pentru securitate experţilor din cadrul Biroului britanic de anchetă (AAIB) de la Farnborough, situat la sud-vest de Londra", a anunţat, într-un comunicat, Ministerul britanic al Transporturilor.

Anchetatorii olandezi au primit cutiile negre de la experţii malaysieni, care le-au primit, la rândul lor, în noaptea de luni spre marţi de la rebelii proruşi.

"Cutiile negre ale zborului MH17 au fost predate de către experţii malaysieni anchetatorilor olandezi din cadrul Biroului pentru Securitate (OVV)", a anunţat ministerul într-un comunicat publicat în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

"Reprezentanţi ai Malaysiei şi OVV au semnat un acord de transfer pe teritoriul Aeroportului din Kiev, marţi seara", potrivit ministerului.

Guvernul ucrainean a anunţat, la rândul său, că "cele două cutii negre ale avionului au ajuns în Marea Britanie sub supravegherea experţilor din cadrul Organizaţiei internaţionale pentru aviaţia civilă (OACI)" în urma unui acord în acest sens între Malaysia, Olanda şi Ucraina.

Kievul a precizat, de asemenea, că ucrainenii nu au fost implicaţi în manipularea cutiilor negre ale avionului Boeing 777. "Cutiile negre au fost prezentate ucrainenilor, dar (..) nu s-au aflat nici măcar un singur minut sub controlul ucrainenilor", potrivit Guvernului de la Kiev.

"Experţi din diverse ţări, printre care şi specialişti ai OVV, vor călători la Farnborough cu cutiile negre pentru a ajuta la desfăşurarea anchetei", a mai anunţat ministerul.

Cutiile negre, care au fost predate în cursul nopţii de luni spre marţi de către rebelii proruşi unor reprezentaţi ai Malaysiei, vor fi transportate cu un avion militar belgian.

Avionul Boeing 777 malaysian a fost doborât, probabil, de o rachetă, joi, deasupra estului Ucrainei.

Cutiile negre permit înregistrarea conversaţiilor din cabina de pilotaj şi a datelor tehnice ale zborului. Totuşi, este puţin probabil ca ele să poată furniza înregistrări ce ar permite identificarea originii tirului care a doborât avionul malaysian.

Potrivit unor oficiali americani de rang înalt din domeniul securităţii, zborul MH17 probabil a fost doborât "din eroare" de către separatişti proruşi slab pregătiţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici