Tragedie la bordul unui avion cu 152 de persoane: Comandantul aeronavei a murit. Avionul a fost adus în siguranţă la sol

Comandantul unui avion de pasageri a murit în timpul zborului, în Statele Unite, copilotul reuşind să aducă în siguranţă la sol aeronava în care erau 152 de persoane, informează presa americană.

31243 afișări
Imaginea articolului Tragedie la bordul unui avion cu 152 de persoane: Comandantul aeronavei a murit. Avionul a fost adus în siguranţă la sol

Tragedie la bordul unui avion cu 152 de persoane. Comandantul aeronavei a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentul a avut loc la bordul unui avion Airbus A320 al companiei American Airlines care zbura pe ruta Phoenix-Boston având la bord 147 de pasageri şi cinci membri ai echipajului, relatează CBS News.

În cursul zborului, copilotul a transmis prin radio că este necesară aterizarea de urgenţă întrucât căpitanul aeronavei este în incapacitatea de a-şi desfăşura activitatea.

Potrivit unor surse, căpitanului i s-a făcut rău şi a murit, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate de un asistent de zbor specializat în măsuri de prim-ajutor.

Zborul American Airlines 550 a fost redirecţionat spre aeroportul din Syracuse (statul New York), unde copilotul a reuşit să efectueze în siguranţă aterizarea de urgenţă.

Compania American Airlines a confirmat moartea comandantului avionului, fără a oferi informaţii suplimentare. Conform unei surse din cadrul companiei, pilotul principal a murit la manşă, "din cauze naturale".

Avionul va fi verificat şi va primi un alt echipaj, pentru a continua cursa până la Boston, destinaţia finală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici