Transporturile şi activităţile economice, afectate grav de o grevă desfăşurată în regiunea Bruxelles

Activităţile economice şi transporturile, inclusiv legăturile internaţionale, sunt perturbate în regiunea Bruxelles de o grevă faţă de măsurile de austeritate anunţate de noul Guvern de dreapta.

116 afișări
Imaginea articolului Transporturile şi activităţile economice, afectate grav de o grevă desfăşurată în regiunea Bruxelles

Transporturile şi activităţile economice, afectate grav de o grevă desfăşurată în regiunea Bruxelles (Imagine: Shutterstock)

Seria de greve a început acum două săptămâni şi va culmina lunea viitoare cu o grevă generală. În prezent, greve au avut loc în regiuna Brabant şi Bruxelles.

În total, 267 de curse aeriene au fost anulate pe aeroportul din Bruxelles, reprezentând 44% din traficul programat.

Traficul feroviar este foarte afectat. Toate trenurile de mare viteză între Belgia, Franţa, Olanda şi Germania au fost anulate. Niciun tren de navetişti nu circulă în regiunea Bruxelles.

În capitală, metroul, tramvaiele şi autobuzele au încetat activităţile.

Sindicatele denunţă un plan de austeritate care prevede economisirea a 11 miliarde de euro în următorii cinci ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici