Trei turişti au murit şi unul este dat dispărut, după ce un vapor a naufragiat în largul Thailandei

Trei turişti au murit şi un altul este dat dispărut, după ce vaporul de mare viteză în care se aflau a naufragiat joi în apropierea insulei Samui, sudul Thailandei, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat vineri poliţia thailandeză, citată de Reuters.

837 afișări
Imaginea articolului Trei turişti au murit şi unul este dat dispărut, după ce un vapor a naufragiat în largul Thailandei

Trei turişti au murit şi unul este dat dispărut, după ce un vapor a naufragiat în largul Thailandei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

La bordul vasului Ang Thong Explorer se aflau 32 de pasageri şi patru membri ai echipajului. Trei femei din Germania, Marea Britanie şi China au murit în urma naufragiului de joi.

"Vaporul de mare viteză a naufragiat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi din cauza vitezei", a declarat Apichart Boonsriroj, comandantul departamentului de poliţie din provincia Surat Thani, unde s-a produs naufragiul.

Un alt bărbat de origine britanică este dat dispărut, a precizat Boonsriroj, adăugând că o persoană a fost acuzată ca fiind responabilă de decesul celor trei persoane.

Thailanda este una dintre destinaţiile de top ale turiştilor în ciuda gradului scăzut de siguranţă maritimă şi a mijloacelor de transport precare.

Anul acesta se aşteaptă ca numărul de turişti din ţară să ajungă la un record de 32 de milioane, în comparaţie cu cei 29,88 milioane de turişti înregistraţi anul trecut, majoritatea provenind din China.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici