Trump vrea suplimentarea capabilităţilor militare, dar va evita înlăturarea regimurilor străine

Donald Trump, preşedintele-ales al SUA, a pledat pentru suplimentarea capacităţilor militare americane, în scop "preventiv", subliniind că armata SUA nu va mai fi folosită pentru înlăturarea regimurilor dictatoriale, ci în principal pentru distrugerea organizaţiilor teroriste islamiste.

2405 afișări
Imaginea articolului Trump vrea suplimentarea capabilităţilor militare, dar va evita înlăturarea regimurilor străine

Trump vrea suplimentarea capabilităţilor militare, dar va evita înlăturarea regimurilor străine (Imagine: Mediafax Foto)

"Vom consolida capabilităţile armatei americane, nu ca act de agresiune, ci în scop preventiv. Pe scurt, vom căuta pacea prin putere", a declarat Donald Trump într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor în oraşul Fayetteville, Carolina de Nord.

În acelaşi timp, Donald Trump a subliniat că "zilele intervenţiilor militare şi haosului s-au încheiat".

"Vom înceta graba de a înlătura regimuri străine despre care nu ştim nimic şi cu care nu ar trebui să avem nicio legătură. În schimb, ne vom concentra pe învingerea terorismului şi pe distrugerea organizaţiei teroriste Stat Islamic; şi vom reuşi", a adăugat Trump, citat de publicaţia New York Magazine.

Noul lider american a dat asigurări că vor fi extinse capabilităţile militare şi va fi suplimentată finanţarea armatei: "Nu vreau o armată lipsită de energie".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici