Turcia va intensifica operaţiunile militare împotriva membrilor din Siria ai reţelei Stat Islamic

Guvernul de la Ankara intenţionează să lanseze o operaţiune de amploare împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, în nordul Siriei, informează site-ul agenţiei Anatolia.

509 afișări
Imaginea articolului Turcia va intensifica operaţiunile militare împotriva membrilor din Siria ai reţelei Stat Islamic

Turcia va intensifica operaţiunile militare împotriva membrilor din Siria ai reţelei Stat Islamic (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Turcia va lansa curând o ofensivă de amploare împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic", a declarat Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, după o întrevedere cu secretarul de Stat american, John Kerry, în Malaysia, cu ocazia reuniunii Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (Asean).

"Avioane militare americane au început să sosească în Turcia", a confirmat Cavusoglu, referindu-se la cooperarea cu Statele Unite în combaterea terorismului.

Avioane militare americane au decolat, miercuri, pentru prima dată dintr-o bază din Turcia pentru misiuni de atacare a poziţiilor teroriste din Siria.

Statele Unite încurajează de mult timp Turcia să intensifice operaţiunile împotriva reţelei teroriste Stat islamic.

Turcia a pus la dispoziţia Statelor Unite baza de la Incirlik recent, după un atac terorist soldat cu zeci de morţi.

O coaliţie internaţională coordonată de Statele Unite efectuează de aproape un an raiduri asupra unor presupuse poziţii teroriste din Irak şi Siria. Potrivit unui raport al organizaţiei independente Airwars, raidurile coaliţiei s-au soldat cu moartea a cel puţin 459 de civili, în ultimul an, în Irak şi Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici