Uciderea americancei de origine română în Abu Dhabi ar putea fi opera grupului Stat Islamic - VIDEO

Femeia care a ucis o americancă de origine română într-un mall din Abu Dhabi ar putea avea legături cu grupul terorist sunnit Stat Islamic în Irak şi Siria, afirmă specialişti citaţi de revista Time.

1314 afișări
Imaginea articolului Uciderea americancei de origine română în Abu Dhabi ar putea fi opera grupului Stat Islamic - VIDEO

Uciderea americancei de origine română în Abu Dhabi ar putea fi opera grupului Stat Islamic (Captură video)

Ibolya Ryan, o americancă în vârstă de 47 de ani născută în România, a fost înjunghiată mortal în mall-ul Boutik din Abu Dhabi.

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au arestat o femeie care are peste 30 de ani şi care apare, purtând văl islamic integral, în imaginile surprinse imediat după crimă de sistemul de supraveghere video al centrului comercial.

Generalul Saif bin Zayed Al Nahyan, vicepremier şi ministru de Interne al Emiratelor Arabe Unite, a declarat că, în afară de crimă, suspecta a încercat să plaseze un dispozitiv exploziv în faţa casei unui medic american. Autorităţile au stabilit că cele două atacuri nu au avut o motivaţie personală, fiind vizaţi cetăţeni americani.

Departamentul de Stat a emis, la sfârşitul lunii octombrie, un avertisment adresat cetăţenilor americani aflaţi în Orientul Mijlociu prin care se făcea apel la vigilenţă din cauza riscului unor atacuri teroriste. În Emiratele Arabe Unite sunt peste 30.000 de cetăţeni americani, majoritatea locuind în Dubai.

Potrivit experţilor citaţi de revista Time, atacul pare a purta marca grupului terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant - SI/SIIS/SIIL). Reţeaua teroristă a lansat un apel la atacuri în ţări care participă la raidurile aeriene din Irak şi Siria. Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar şi Arabia Saudită fac parte din coaliţia internaţională formată din peste 60 de ţări care efectuează raiduri asura poziţiilor grupului SIIS din Siria şi Irak.

"Asistăm la intensificarea incidentelor atribuite grupului DAESH (SIIS) în statele din zona Golfului Persic", afirmă Theodore Karasik, consilier la institutul Risk Insurance Management din Dubai. Analistul a amintit că, în noiembrie, în Arabia Saudită au avut loc numeroase atacuri teroriste, iar un cetăţean danez se numără printre victime.

"Străinii aflaţi în ţări din Golful Persic sunt foarte vulnerabili şi ar trebui să adopte măsuri de precauţie", atrage atenţia specialistul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici