UE regretă intenţia Rusiei de a recunoaşte alegerile programate în estul Ucrainei

Uniunea Europeană regretă intenţia Rusiei de a recunoaşte alegerile programate duminică în regiuni separatiste din estul Ucrainei.

299 afișări

"Regretăm declaraţiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, privind recunoaşterea de către Rusia a alegerilor din regiunile Lugansk şi Doneţk. Această abordare intră în contradicţie cu planul privind găsirea unei soluţii durabile la criză", a comunicat Serviciul European pentru Acţiune Externă.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-Moon, a condamnat miercuri intenţia liderilor separatişti de a organiza alegeri, pe 2 noiembrie, în estul ţării, afirmând că acest plan reprezintă o încălcare a angajamentelor asumate prin Acordul de la Minsk.

Administraţia prooccidentală din Ucraina a organizat alegeri parlamentare anticipate pe 26 octombrie, dar liderii separatişti din regiunile Doneţk şi Lugansk nu recunosc rezultatele şi intenţionează să organizeze propriul scrutin pe 2 noiembrie.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a afirmat marţi că susţinerea oferită de Rusia organizării alegerilor parlamentare în regiunile separatiste din estul Ucrainei constituie o "încălcare clară" a angajamentelor asumate.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat marţi că Rusia va recunoaşte rezultatele alegerilor din regiunile separatiste ucrainene. "Sperăm că poporul se va putea exprima în mod liber şi că nu va încerca nimeni să îl perturbeze din afară", a spus Lavrov.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a condamnat declaraţiile lui Serghei Lavrov, avertizând că acestea "periclitează procesul de pace" dintre Administraţia prooccidentală de la Kiev şi insurgenţii separatişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici