Un adolescent german, care plănuia să comită un atac armat la şcoală, reţinut. Băiatul de 15 ani comunica online cu autorul atacului de la Munchen

Un adolescent german, în vârstă de 15 ani, a fost arestat în apropiere de Ludwigsburg, acesta fiind suspectat că plănuia să comită un atac armat la şcoala unde studia şi ar fi avut legături cu autorul atacului de la Munchen, a anunţat poliţia, potrivit DPA.

2826 afișări
Imaginea articolului Un adolescent german, care plănuia să comită un atac armat la şcoală, reţinut. Băiatul de 15 ani comunica online cu autorul atacului de la Munchen

Un adolescent german a fost reţinut, acesta fiind suspectat că plănuia să comită un atac armat la şcoală. Băiatul de 15 ani comunica online cu autorul atacului de la Munchen

Poliţia a confiscat mai multe obiecte din casa părinţilor lui, inclusiv cuţite, pumnale şi cartuşe.

Adolescentul a fost arestat marţi dimineaţa la Ludwigsburg, în sud-vestul Germaniei.

Autorităţile au mai precizat că suspectul comunica online cu autorul atacului de la Munchen, care a ucis nouă persoane, după care s-a sinucis, însă nu există dovezi care să indice complictatea adolescentului la atac şi nici că acesta ar fi ştiut de ceea ce urma să se întâmple.

Un purtător de cuvânt al procuraturii a declarat că suspectul a recunoscut că s-a gândit să comită un atac armat din cauza problemelor personale şi şcolare, însă ulterior ar fi decis să nu comită o astfel de acţiune.

Procuratura a mai precizat că terorismul nu este considerat ca un posibil motiv în acest caz, iar adolescentul a fost internat în mod voluntar într-un spital psihiatric pentru adolescenţi.

Autorul atacului de la Munchen a petrecut două luni într-un centru de sănătate mintală fiind apoi tratat ambulatoriu. Suspectul suferea de o teamă de contactul cu oamenii. Nu există dovezi ca atacul să fi avut vreo motivaţie politică.

El urmează să fie anchetat pentru posesie neautorizată de arme, a mai spus procuratura.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici