Un convoi al Ambasadei Marii Britanii a fost atacat în Libia

Un convoi al Ambasadei Marii Britanii în Libia a fost atacat duminică dimineaţa în apropiere de Tripoli, a declarat un purtător de cuvânt al misiunii, evocând o tentativă de furt a unei maşini, dar care nu s-a soldat cu victime.

289 afișări
Imaginea articolului Un convoi al Ambasadei Marii Britanii a fost atacat în Libia

Un convoi al Ambasadei Marii Britanii a fost atacat în Libia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Duminică "dimineaţa devreme, un convoi al ambasadei britanice a fost vizat de o tentativă de furt a unei maşini. Focuri de armă au fost trase asupra vehiculelor noastre (...). Întregul personal al ambasadei este nevătămat. Nimeni nu a fost rănit", a declarat Bob Phillipson.

Potrivit unor martori, incidentul a avut loc la periferia de vest a capitalei.

Jaful armat de maşini este foarte răspândit în Libia, unde miliţii criminale nu ezită să atace vehicule blindate ale reprezentanţelor diplomatice.

La fel ca Statele Unite, sâmbătă, Marea Britanie şi Germania şi-au îndemnat cetăţenii, duminică, să părăsească Libia, din cauza unei creşteri puternice a intensităţii violenţelor sângeroase.

Phillipson a dat totodată asigurări că Ambasada Marii Britanii va rămâne deschisă. Însă, "având în vedere restricţiile de călătorie în interiorul şi în zona oraşului Tripoli, ne reducem numărul de funcţionari la ambasadă", a anunţat el.

Statele Unite şi-au evacuat sâmbătă, sub escortă aeriană, întregul personal diplomatic de la ambasada din Libia, care se afla de la 13 iulie în mijlocul unor confruntări violente între miliţii rivale, pe drumul către aeroportul din Tripoli.

Aceste confruntări au determinat Misiunea ONU să părăsească ţara la jumătatea lui iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici