Un exerciţiu maritim NATO la care participă inclusiv nave din România a început în Bulgaria

Exerciţiul maritim Breeze 2015, organizat de Alianţa Nord-Atlantică, a început în Marea Neagră, în largul portului Varna, la manevre participând inclusiv nave române, informează site-ul Novinite.com.

611 afișări
Imaginea articolului Un exerciţiu maritim NATO la care participă inclusiv nave din România a început în Bulgaria

Un exerciţiu maritim NATO la care participă inclusiv nave din România a început în Bulgaria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Primele nave au sosit vineri după-amiază în Portul Varna.

Exerciţiul naval NATO este programat să se desfăşoare în Marea Neagră în perioada 3-12 iulie, în apele teritoriale bulgare.

La manevrele maritime participă peste 30 de nave, zece aeronave şi 1.700 de militari, din Bulgaria, România, Grecia, Statele Unite şi Turcia.

Exerciţiul naval se va desfăşura în conformitate cu procedurile şi standardele Alianţei Nord-Atlantice.

Obiectivul principal este îmbunătăţirea compatibilităţii şi interacţiunilor operaţionale pentru a face faţă situaţiilor de criză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici