Un expert al OMS infectat cu virusul Ebola a fost spitalizat în Germania

Un expert senegalez al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), contaminat cu virusul Ebola, a fost internat miercuri într-un spital din Hamburg (nord), devenind primul astfel de pacient tratat în Germania, potrivit autorităţilor germane şi OMS.

182 afișări
Imaginea articolului Un expert al OMS infectat cu virusul Ebola a fost spitalizat în Germania

Un expert al OMS infectat cu virusul Ebola a fost spitalizat în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avionul a aterizat la ora locală 10.00" (11.00 ora României), a declarat pentru AFP serviciul de presă al aeroportului din Hamburg.

Expertul OMS, specialist în epidemiologie, s-a contaminat în Sierra Leone cu acest virus care provoacă febră hemoragică, potrivit OMS.

Pacientul urmează să primească îngrijiri la spitalul universitar Hambourg-Eppendorf (UKE). O conferinţă de presă este prevăzută pentru ora locală 14.00 (15.00 ora României).

Spitalul UKE este specializat în tratarea bolilor foarte contagioase. La sfârşitul lui iulie, OMS a adresat o solicitare acestei instituţiii pentru unul dintre colaboratorii săi. Dar medicul contaminat a decedat înainte de a putea fi transportat în Germania.

Virusul Ebola, care s-a propagat în Liberia, Guineea, Sierra Leone şi într-o măsură mai mică în Nigeria, a provocat moartea a peste 1.400 de persoane de la începutul anului.

În prezent nu există tratament pentru acest virus care este contractat prin contact direct cu fluidele corporale ale unui bolnav.

Un britanic care locuieşte în Sierra Leone, contaminat cu virusul Ebola, a fost spitalizat duminică la Londra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici