Un oficial din Departamentul de Stat american, implicat în negocierile cu Iranul, va demisiona

Wendy Sherman, un oficial de rang înalt din Departamentul de Stat american, principalul negociator cu Iranul privind dosarul nuclear, va demisiona din funcţie după finalizarea negocierilor cu Teheranul, relatează CNN.

166 afișări
Imaginea articolului Un oficial din Departamentul de Stat american, implicat în negocierile cu Iranul, va demisiona

Wendy Sherman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Wendy a fost un membru esenţial al echipei mele, în special prin munca sa legată de negocierile (din dosarul) nuclear cu Iranul, precum şi în aproape toate problemele din cadrul biroului meu", a declarat secretarul de Stat american, John Kerry, într-un comunicat.

Sherman, subsecretar de Stat pentru Afaceri politice, este a patra în ierarhia Departamentului de Stat. Un membru-cheie al echipei lui Kerry, ea a plecat spre Viena miercuri, alături de echipa de negociere, pentru a continua discuţiile în formatul P5+1, potrivit comunicatului.

Ea se va întâlni sâmbătă cu John Kerry la Geneva, în Elveţia, pentru noi discuţii cu oficialii iranieni.

"Tenacitatea şi talentul lui Wendy şi relaţiile sale apropiate şi colaborarea cu omologii săi din cadrul P5+1 şi UE, au fost esenţiale în încheierea acordului interimar care a oprit progresele programului nuclear iranian pentru prima dată după aproape un deceniu şi a făcut ţara noastră, partenerii şi aliaţii noştri din lume mai siguri", a preciat Kerry.

Wendy Sherman a lucrat prima dată în Departamentul de Stat în timpul mandatului lui Hillary Clinton, fiind numită în 2011 de fostul secretar de Stat în funcţia pe care o ocupă în prezent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici