Un responsabil al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării, aflat la putere în Turcia, a fost asasinat

Un responsabil al formaţiunii Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), partidul aflat la putere în Turcia, a fost ucis luni seară de presupuşi militanţi kurzi în sud-estul ţării, au anunţat autorităţile, citate de Le Figaro.

631 afișări
Imaginea articolului Un responsabil al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării, aflat la putere în Turcia, a fost asasinat

Un responsabil al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării, aflat la putere în Turcia, a fost asasinat (Imagine AFP)

Acesta este cel de-al doilea deces din ultimele două zile al unui oficial din cadrul Partidului Justiţiei şi Dezvoltării, în regiune.

Deryan Aktert, care se afla la conducerea filialei AKP din oraşul Diyarbakir, a fost ucis în biroul său în jurul orei locale 22.30, a anunţat Guvernul regional.

Anterior, Aydin Mustu, directorul adjunct al filialei AKP din oraşul Van, a fost asasinat. Crimele nu au fost revendicate, însă autorităţile le atribuie formaţiunii Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici