Ungaria vrea să blocheze cea mai mare decizie luată de UE în cazul refugiaţilor

Planul impus de Comisia Europeană privind distribuirea imigranţilor pe baza cotelor obligatorii trebuie blocat, pentru că este un atac deschis la adresa suveranităţii naţionale, a spus vineri premierul Unigariei, Viktor Orban, la postul public de radio, notează Cristina Andrei pentru Gândul.

4937 afișări
Imaginea articolului Ungaria vrea să blocheze cea mai mare decizie luată de UE în cazul refugiaţilor

Ungaria vrea să blocheze cea mai mare decizie luată de UE în cazul refugiaţilor (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

„Dacă nu ne vom opune propunerii cotelor obligatorii de imigranţi, atunci aceasta va fi acceptată, chiar dacă nu în Ungaria, atunci la Bruxelles, care ne spune alături de cine să trăim şi ce fel de formulă etnică va fi în ţară", a mai spus premierul ungar, informează Gândul.

Viktor Orban a adăugat şi că doreşte să formeze o alianţă cu mai multe ţări europene în această privinţă şi că în perioada următoare va călătorii mult pentru a-i convinge pe şefii de stat să i se alăture.

„Nu regulile actuale ale acordului Dublin trebuie rescrise, ci mai degrabă regulile Schengen trebuie respectate şi completate, şi acest lucru îl face Ungaria", a adăugat premierul Orban. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici