Viktor Orban: Decizia Austriei de a limita numărul de imigranţi, o victorie a raţiunii

Viktor Orban, premierul Ungariei, susţine decizia Austriei de a limita numărul de imigranţi la 37.500, argumentând că este "o victorie a raţiunii", în contextul în care UE nu impune măsuri mai restrictive în privinţa imigranţilor care ajung în Europa, informează agenţia de presă MTI.

923 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Decizia Austriei de a limita numărul de imigranţi, o victorie a raţiunii

Viktor Orban: Decizia Austriei de a limita numărul de imigranţi, o victorie a raţiunii (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"Gândirea dogmatică a fost învinsă de realitate şi raţiune", a declarat Orban într-un interviu acordat vineri postului de radio public Kossuth, referindu-se la decizia Austriei de a limita numărul de solicitanţi de azil la 37.500 anual până în 2019 pe care a apreciat-o drept "o victorie a raţiunii". Austria a anunţat miercuri că nu va mai primi decât 130.000 de imigranţi în următorii patru ani, cu excepţia celor 90.000 deja înregistraţi în 2015.

El a argumentat că Europa nu poate să primească un val imens de străini fără să impună restricţii sau controale în privinţa acestora. Poziţia Ungariei faţă de acest subiect este că nu ar mai trebui primţi imigranţi în Europa, a explicat premierul ungar.

Indiferent de planurile pe care le au imigranţii în vederea descoperirii de noi rute în Europa, "este absolut sigur că nu vor trece prin Ungaria", a precizat Orban, adăugând că au fost luate măsuri pentru construirea unui gard pe un segment al frontierei cu România, dacă imigranţii vor începe să tranziteze România.

Premierul ungar a criticat din nou politica promovată de UE, acuzând faptul că statelor nu li se oferă opţiunea de a găsi soluţii proprii în vederea gestionării crizei migraţiei. Lăsând statele fără nicio putere de decizie în această criză, fără a le oferi opţiuni alternative, UE va transforma ţările în ţinte vulnerabile, grav afectate de criza migraţiei, a insistat Orban.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici