Violenţe la Atena, la un marş pentru comemorarea unui adolescent ucis de poliţie

Protestatari cu cagule au atacat cu sticle incendiare şi au utilizat petarde în cursul unor confruntări cu forţele de ordine desfăşurate marţi după-amiază la Atena, la exact opt ani de la uciderea unui adolescent de către poliţie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

267 afișări
Imaginea articolului Violenţe la Atena, la un marş pentru comemorarea unui adolescent ucis de poliţie

Violenţe la Atena, la un marş pentru comemorarea unui adolescent ucis de poliţie

Împuşcarea mortală a adolescentului Alexandros Grigoropoulos în 2008, cu un an înainte de începerea crizei economice din Grecia, a generat la acea vreme cele mai grave proteste din ultimele decenii.

Violenţele de marţi au izbucnit în timpul unui marş pentru comemorarea adolescentului decedat la vârsta de 15 ani. Sute de persoane au participat la protestele desfăşurate marţi după-amiază.

De obicei, mitingurile care izbucnesc la această aniversare atrag mii de persoane care denunţă sistemul politic clasic şi măsurile de austeritate aplicate de Grecia la solicitarea Uniunii Europene şi a creditorilor internaţionali.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici