Vladimir Jirinovski a ameninţat că va "recupera" oraşele lituaniene Vilnius şi Klaipeda

Ambasadorul Uniunii Europene în Rusia, Vygaudas Usackas, a cerut Rusiei să-şi exprime poziţia oficială în urma unor ameninţări publice făcute la televiziune de parlamentarul rus Vladimir Jirinovski, potrivit cărora va "recupera (oraşele lituaniene) Vilnius şi Klaipeda".

3317 afișări
Imaginea articolului Vladimir Jirinovski a ameninţat că va "recupera" oraşele lituaniene Vilnius şi Klaipeda

Vladimir Jirinovski (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR), a făcut această afirmaţie ameninţătoare în cursul unei dezbateri pe tema Uniunii Europene, a Ucrainei, Parteneriatului Estic şi Rusiei, care a fost difuzată în noaptea de marţi spre miercuri la un post rusesc de televiziune. Usackas a fost de asemenea prezent la dezbatere, relatează portalul Delfi.lt.

"După ce Jirinovski a ameninţat cu preluarea (oraşelor) Vilnius şi Klaipeda, am fost nevoit să cer o poziţie oficială din partea Rusiei, referitor la respectarea integrităţii teritoriale a ţării mele", a declarat diplomatul lituanian Vygaudas Usackas, şeful Delegaţiei UE în Rusia.

El a precizat că purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe i-a transmis că declaraţia lui Jirinovski este "opinia personală" a acestuia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici