Vladimir Putin: Rusia analizează posibilitatea contramăsurilor la sancţiunile Occidentului

Preşedintele Vladimir Putin a declarat, vineri, că analizează posibilitatea adoptării unor contramăsuri la sancţiunile occidentale, însă acestea nu trebuie să fie în dezavantajul economiei ruse.

2651 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Rusia analizează posibilitatea contramăsurilor la sancţiunile Occidentului

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consilierul Kremlinului, Andrei Belusossov, a avertizat, joi, că, pe lângă emabargoul alimentar decretat la începutul lui august, Moscova ar putea restricţiona importurile anumitor maşini sau al produselor de consum, printre care îmbrăcăminte.

"Guvernul se gândeşte la acest lucru, pregăteşte propuneri", a declarat Vladimir Putin la summitul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) de la Duşanbe.

"Dacă Guvernul va ajunge la concluzia că astfel de măsuri răspund intereselor economiei ruse, le vom adopta. Dar nu vom face acest lucru doar pentru a arăta ce tari suntem şi a suferi chiar noi prejudicii", a adăugat el.

Şeful statului rus a recunoscut că embargoul alimentar are şi "efecte negative", dar a asigurat că acestea sunt "minime". El a adăugat că sancţiunile au "stimulat dezvoltarea agriculturii" ruse.

Preţurile unor produse alimentare, printre care carne sau peşte, au început să crească după embargoul impus de Rusia asupra produselor alimentare din Occident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici