Zeci de mii nord-coreeni i-au adus un omagiu lui Kim Jong-il la trei ani de la deces

Televiziunea nord-coreeană a difuzat miercuri imagini de la omagiul adus de zeci de mii de nord-coreeni lui Kim Jong-il, marcând trei ani de la decesul fostului lider al acestui regim izolat.

854 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii nord-coreeni i-au adus un omagiu lui Kim Jong-il la trei ani de la deces

Zeci de mii nord-coreeni i-au adus un omagiu lui Kim Jong-il la trei ani de la deces (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mulţimea - înfofolită în încercarea de a se proteja de frigul glacial - s-au înclinat în faţa statuilor lui Kim Jong-il şi Kim Il-sung, fondatorul unicei dinastii comuniste din Istorie.

Aceste statui, cu o înălţime de peste 20 de metri, au fost ridicate pe dealul Mansu, la Phenian, şi sunt considerate simbolul cel mai marcant al cultului personalităţii întreţinut de către regim.

"În pofida frigului glacial din această dimineaţă de decembrie, inima nostră se încălzeşte pentru el, iar credinţa noastră creşte", a spus un comentator al televiziunii publice.

Persoanele prezente depuneau buchete de flori la statuia lui Kim Jong-il, care a condus ţara timp de 17 ani. El a fost înlocuit în funcţie după ce a decedat, în 2011, de către fiul său Kim Jong-un.

"Îl plângem pe general, tatăl nostru maiestuos", a adăugat comentatorul, salutându-l pe fostul lider pentru că a dezvoltat programul nuclear al ţării. "Dar, în persoana mareşalului îl vedem pe general trăind etern", a adăugat el, referindu-se la actualul lider.

Ziarul Rodong Sinmun a publicat pe prima pagină fotografii ale liderului defunct şi articole care-l preamăresc. "La fel ca soarele, va trăi veşnic", scria ziarul pe prima pagină.

Kim Jong-un urmează să efectueze miercuri o vizită la Palatul Soarelui Kumsusan, unde sunt depuse corpurile îmbălsămate ale tatălui şi bunicului săi, după care va participa la o adunare de masă la Phenian dedicată memoriei lui Kim Jong-il.

Familia Kim conduce Coreea de Nord de la sfârşitul războiului cu Sudul (1950-1953).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici