A murit creatorul Big Mac, cel mai popular hamburger McDonald's, la vârsta de 98 de ani - FOTO

Michael James Delligatti, creatorul sandwich-ului Bic Mac, a murit la reşedinţa sa din Pittsburgh, la vârsta de 98 de ani, potrivit unui anunţ al familiei, informează The Guardian.

780 afișări
Imaginea articolului A murit creatorul Big Mac, cel mai popular hamburger McDonald's, la vârsta de 98 de ani - FOTO

A murit creatorul Big Mac, cel mai popular hamburger McDonald's, la vârsta de 98 de ani (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Creatorul sandwich-ului Big Mac, unul dintre cele mai populare alimente fast food din lume, a murit la vârsta de 98 de ani. Jim Delligatti a fost un francizer McDonald's (cel care primeşte în schimbul unei taxe dreptul de a produce bunuri sau servicii după un plan elaborat de franchisor - n.r.) care a prezentat public ideea hamburgerului Big Mac în 1967.

Jim Delligatti a declarat atunci că oamenii îşi doreau un sandwich mai mare. Francizerul McDonald's, al cărui nume complet este Michael James Delligatti, a inventat burger-ul Big Mac în restaurantul său din Pittsburgh, Pennsylvania. O anecdotă din America spune că Delligatti a savurat cel puţin un Big Mac pe săptămână, timp de zeci de ani.

Iniţial, invenţia lui a fost pe punctul de a fi respinsă de McDonald's. Compania se mulţumea cu mesele sale tradiţionale, un hamburger, cartofi prăjiţi şi un milkshake, pe care clienţii le cumpărau în masă. Compania a cedat apoi. Totuşi, deşi reprezentanţii spun că au vândut miliarde de burgeri Big Mac de-a lungul timpului, admit că Delligatti nu a primit nici un ban din drepturi de autor. Într-un interviu pentru Pittsburgh Tribune-Review, Delligatti i-a mărturisit jurnalistului: "Mi-ar plăcea să primesc o zecime dintr-un cent. Dar nu primesc nimic."

Fiul său, care poartă tot numele de Michael, povesteşte pentru AP că tatăl său a fost întrebat de mai multe ori de ce a dat acest nume hamburgerului Big Mac. Fiul afirmă că "Big Mc suna prea bizar".

 

 

Într-o declaraţie emisă prin compania McDonald’s, familia Delligatti povesteşte că Jim a fost un "un spirit generos şi un filantrop", care a ajutat mai multe familii de refugiaţi să primească îngrijiri şi tratament pentru copiii lor. De asemenea, Delligatti a sprijinit şi alte organizaţii de caritate. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Delligatti a servit drept sergent în armata Statelor Unite, în Europa.

Big Mac este un hamburger vândut de lanţul de fast food McDonald's. Conţine două bucăţi de carne (45,4 grame), sos special Mac, salată, caşcaval american, castraveţi şi ceapă puse între felii de pâine cu susan.

Mai multe detalii, aici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici