Aidan Gillen, Littlefinger din "Games Of Thrones", sătul de întrebările fanilor despre Jon Snow

Actorul Aidan Gillen, Lord Petyr Baelish sau Littlefinger din "Games Of Thrones/ Urzeala tronurilor" a fost întrebat zilnic, în ultimul an, despre soarta lui Jon Snow, de către oamenii care-l întâlneau în public, potrivit unui interviu publicat pe hbo.ro, citând esquire.com.

1108 afișări
Imaginea articolului Aidan Gillen, Littlefinger din "Games Of Thrones", sătul de întrebările fanilor despre Jon Snow

Aidan Gillen, Littlefinger din "Games Of Thrones", sătul de întrebările fanilor despre Jon Snow

Actorul Aidan Gillen, Lord Petyr Baelish sau Littlefinger din "Games Of Thrones/ Urzeala tronurilor" a fost întrebat zilnic, în ultimul an, despre soarta lui Jon Snow, de către oamenii care-l întâlneau în public, potrivit unui interviu publicat pe hbo.ro, a cărui sursă este esquire.com.

Asta se întâmplă când încerci să-l păcăleşti pe "Littlefinger" să dezvăluie soarta lui Jon Snow, tachinează articolul publicat pe hbo.ro.

Aidan Gillen, din "Games Of Thrones/ Urzeala tronurilor", vorbeşte despre sezonul şase şi desluşirea personajului său complex.

La scurt timp după episodul final al sezonului cinci din "Urzeala tronurilor", Aidan Gillen se afla la cumpărături într-un supermarket când a fost abordat de un străin. "Străinul mi-a zis «Amicul meu lucrează la serial şi i-a dat o ţigară lui Kit Harington ieri»", îşi aminteşte Gillen, care în serial îl interpretează pe Petyr Baelish (cunoscut şi ca Littlefinger).

În ultimul an, Gillen a fost întrebat cam de trei ori pe zi de soarta lui Jon Snow. Însă tipul ăsta din supermarket era mai isteţ decât ceilalţi şi a încercat să-l păcălească pe actor să-i dezvăluie informaţii despre Snow. "Kit Harington (actorul care îl interpretează pe Jon Snow, n.r.) nici măcar nu filmează acum", i-a explicat Gillen, continuând: "Mda, bună încercare, mi-am spus în gând. Eram totuşi într-un supermarket, iar tipul a început să ţipe şi să mă facă mincinos. Aşa că am râs, apoi mi-am luat nişte mâncare congelată şi am plecat acasă".

Gillen spune că asta a fost viaţa lui în fiecare zi din ultimul an. Pentru a face faţă întrebărilor despre Jon Snow, a trebuit să intre în pielea personajului pe care-l interpretează şi să devină Littlefinger. Inspirându-se din geniul politic al lordului din "Urzeala tronurilor", a găsit nişte modalităţi pentru a evita întrebările. Minte, râde, se face că nu ştie despre ce e vorba – totul face parte din arsenalul unui bărbat care ştie cum să obţină ce vrea. Iar în situaţia dată, Gillen vrea să nu vorbească despre un personaj (Jon Snow) cu care nu a filmat nicio scenă şi nici nu o va face, potrivit declaraţiilor sale.

"Pur şi simplu este o întrebare plictisitoare. În momentul de faţă, are o viaţă proprie", spune Gillen. "Nu ai ce face în privinţa asta, fie că ai impresia că e o întrebare interesantă sau validă, o vei auzi de la oameni", a adâugat el.

HBO ne-a spus destul de clar că Jon Snow a murit. Asta nu înseamnă însă că misterul a fost elucidat. "Urzeala tronurilor" a oferit un nou înţeles expresiei "spoiler alert", iar înainte de premiera sezonului şase de duminică am vorbit cu Gillen despre spoilere, desluşirea personajului său complex şi faptul că a interpretat câţiva dintre cei mai fascinanţi bărbaţi de la HBO, jucând în "Urzeala tronurilor" şi "Cartelul crimelor".

Reporter Esquire: Cât de sătul eşti să tot fii întrebat de Jon Snow? Pot doar să-mi imaginez de câte ori eşti întrebat de asta.

Aidan Gillen: De mult prea multe ori.

Reporter: Cam de câte ori ai estima?

Aidan Gillen: De mai multe ori pe zi. Dar e destul de greu să eviţi asta. Sunt surprins că sunt atâţia oameni interesanţi. Am început să spun pur şi simplu că nu ştiu la ce se referă. Cred că primele dăţi când oamenii au început să mă abordeze chiar nu ştiam despre ce vorbesc.

Reporter: Sunt convins că ai perfecţionat răspunsul până acum.

Aidan Gillen: Au fost câteva diferite.

Reporter: A fost o uşurare pentru tine când HBO a spus, în sfârşit, că Snow este mort?

Aidan Gillen: Asta au spus? Nu ştiu. Oricum, asta nu îi opreşte pe oameni să mă abordeze pe stradă şi să mă întrebe. Nu cred că toată lumea e conştientă de intenţiile HBO şi ce vor ei să te facă să gândeşti. Pot fi schimbări de situaţie peste tot.

Reporter: Veneau străini la tine şi pur şi simplu te întrebau?

Aidan Gillen: Vin străini la mine şi îmi pun întrebări despre "Urzeala tronurilor" tot timpul. Şi dacă nu e asta, e altceva. Discut puţin cu ei în stilul lui Littlefinger...

Reporter: Ce face HBO ca să te pregătească pentru aceste întrebări?

Aidan Gillen: Sunt în domeniu de ceva timp, aşa că sunt atent la genul ăsta de lucruri, cum ar fi să nu las scenarii la îndemâna altcuiva. Trebuie să fii cu garda sus. Oamenii încearcă să ajungă la tine la orice oră din zi şi din noapte. E un test să îi ţii la distanţă. Nu vorbesc numai de Jon Snow, ci în general. Cred că sunt destul de bun când vine vorba de păstrarea unor secrete. E antrenamentul meu pentru Littlefinger. Trebuie să fiu în pielea personajului tot timpul, iar, uneori, pot să îi derutez dacă am chef.

Reporter: Te-ai gândit vreodată "ah nu, am spus prea mult!"?

Aidan Gillen: Nu, sunt foarte atent la genul ăsta de lucruri.

Reporter: Ce crezi că ar face HBO într-o asemenea situaţie?

Aidan Gillen: Nu ştiu. Poate când mergi acasă ai găsi bărbaţi care stau la masa din bucătărie şi te aşteaptă. Eu nu sunt pe reţelele de socializare, dar, la fiecare job în actorie, ţi se cere să nu dezvălui prea multe, să nu postezi poze pe reţelele de socializare, să nu spui unde eşti, cu cine eşti şi ce costum porţi. Din moment ce nu am conturi pe reţelele de socializare, asta nu e o problemă pentru mine. Dar poţi să dai uşor de gol diverse lucruri dacă eşti pe Instagram. Pe platoul de filmare avem regula "fără poze", însă uneori oamenii mai fac fotografii. Când apar persoane care nu ştiu asta şi nu şi-au citit contractele, trebuie să le reaminteşti că aici nu se fac poze.

Reporter: Când vine vorba de acele surprize, te surprind răsturnările de situaţie, cum ar fi faptul că Littlefinger se află în spatele morţii lui Joffrey?

Aidan Gillen: Nu, asta nu m-a surprins. Littflefinger a fost în spatele morţilor lui Jon Arryn, Ned Stark şi Joffrey – şi probabil a altor câteva zeci de mii din cauza războaielor pe care le-a provocat. Nu se poartă ca un ucigaş, ceea ce presupun că e trăsătura unui psihopat, dar majoritatea timpului se poartă într-un mod isteţ şi şarmant.

Reporter: Care este reacţia ta când citeşti scenariul prima dată şi dai peste nişte răsturnări de situaţie, precum cea cu Jon Snow?

Aidan Gillen: Ştiam ce o să se întâmple până în punctul ăsta pentru că am citit cărţile. Acum suntem în punctul de dincolo de cărţi şi tot ce se va întâmpla va fi o surpriză, ceea ce face experienţa mult mai distractivă. Suntem într-un punct captivant al serialului, iar, la un moment dat, trebuie să se termine şi cred că ne apropiem de finalul serialului. Toate poveştile trebuie să se lege.

Restul interviului poate fi citit pe http://www.hbo.ro/article/asta-se-intampla-cand-incerci-sa-l-pacalesti-pe-littlefinger-sa-dezvaluie-soarta-lui-jon-snow_53418, o traducere a articolului original - http://www.esquire.com/entertainment/tv/news/a44102/game-of-thrones-season-six-aidan-gillen-interview/.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici