Alte două femei îl acuză pe Bill Cosby de abuz sexual. Până în prezent aproximativ 40 de femei l-au acuzat pe actor

Două femei au declarat într-o conferinţă de presă organizată, vineri, la New York, că Bill Cosby le-ar fi abuzat sexual, una dintre acestea fiind o actriţă care a apărut în emisiunea artistului, "The Cosby Show".

378 afișări
Imaginea articolului Alte două femei îl acuză pe Bill Cosby de abuz sexual. Până în prezent aproximativ 40 de femei l-au acuzat pe actor

Alte două femei îl acuză pe Bill Cosby de abuz sexual (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La această conferinţă de presă a participat şi o avocată specializată în procese în care apără interesele unor femei abuzate sexuale, Gloria Allred. Aceasta reprezintă şi alte femei care ar fi fost victime ale lui Bill Cosby, potrivit contactmusic.com.

Una dintre cele două noi femei care l-au acuzat, vineri, pe Bill Cosby că le-ar fi abuzat sexual este actriţa Lili Bernard, care a apărut într-unul dintre episoadele sezonului final al "The Cosby Show", în 1992.

În timpul conferinţei de presă, Gloria Allred, care o reprezintă pe Lili Bernard, a spus că Bill Cosby ar fi violat-o pe Bernard în New Jersey, un stat american în care violul este foarte grav pedepsit de legislaţia în vigoare.

Cealaltă femeie care l-a acuzat pe Bill Cosby de abuz sexual este Sammie Mays. Aceasta lucra ca scriitoare când l-a cunoscut pe Cosby, la mijlocul anilor '80, şi când i-a cerut acestuia un interviu. La momentul respectiv, Sammie Mays a mers în camera de hotel a lui Bill Cosby pentru respectivul interviu, iar Cosby i-ar fi pregătit un pahar cu băutură. După ce a băut respectiva băutură, femeia ar fi adormit şi s-ar fi trezit confuză şi parţial dezbrăcată, după cum a relatat aceasta în timpul conferinţei de presă.

Până în prezent aproximativ 40 de femei l-au acuzat de abuz sexual pe Bill Cosby, în prezent în vârstă de 77 de ani.

Cosby a neagat toate acuzaţiile de agresiune sexuală care i-au fost aduse, multe dintre ele datând de zeci de ani şi fiind fapte prescrise, atât din punct de vedere penal, cât şi civil.

Cosby, celebru pentru personajul său supranumit "America's Dad" (Tatăl Americii, n.r.), doctorul Cliff Huxtable din serialul de comedie de succes "Cosby Show", nu a fost niciodată acuzat sau anchetat în mod oficial referitor la vreuna dintre acuzaţiile de abuz. În 2005, actorul a ajuns la o înţelegere într-un proces civil referitor la comportament sexual nepotrivit.

NBC şi Netflix au renunţat la o serie de proiecte cu Bill Cosby după apariţia acuzaţiilor, în luna noiembrie 2014. Turneul de stand-up comedy al actorului, în cadrul căruia mai multe spectacole au fost anulate, a fost de asemenea afectat.

Bill Cosby se află în atenţia presei americane de când un alt actor, Hannibal Buress, a spus că starul american este "un violator", în timpul unui spectacol, în octombrie 2014, în Philadelphia, oraşul natal al lui Cosby.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici