Atlantida în versiune chineză: Cum arată oraşul păstrat intact la peste 40 de metri sub apă - VIDEO, FOTO

Un labirint de temple albe, monumente memoriale, drumuri pavate şi case, toate ascunse la 40 de metri sub apă formează o adevărată Atlantida în China.

8004 afișări
Imaginea articolului Atlantida în versiune chineză: Cum arată oraşul păstrat intact la peste 40 de metri sub apă - VIDEO, FOTO

Atlantida în versiune chineză: Oraş păstrat intact la peste 40 de metri sub apă (Captură video)

Supranumit Oraşul Leului, Shi Cheng se află ascuns pe fundul unui lac din zona Muntelui celor Cinci Lei. Aşezarea a fost centrul politico-economic al provinciei Zhejiang, din estul Chinei, aminteşte dailymail.co.uk.

Oraşul a fost sacrificat în 1959, după ce guvernul chinez a decis construcţia unei hidrocentrale. Oraşul Leului a dispărut încet sub apele lacului Qiandao. Adâncimea lacului variază între 25 şi 40 de metri.

În următoarea jumătate de veac, peste străvechea metropolă s-a aşternut uitarea.

Filosoful grec Platon descria Atlantida, în urmă cu peste 2.600 de ani, ca fiind o insulă situată dincolo de Coloanele lui Hercule. El spunea că insula a dispărut în adâncurile mării într-o singură zi.

Fascinantul tărâm este căutat în continuare în Marea Mediterană, mai ales în jurul strâmtorii Gibraltar.

Dar versiunea chineză a Atlantidei, de această dată palpabilă, va deveni în curând o veritabilă atracţie turistică.

Oficialii locali intenţionează să folosească oraşul scufundat Shi Cheng pentru a atrage amatorii de scufundări. O echipă de scafandri se va asigura, în prealabil, că obiectivul poate fi deschis publicului.

Protejat de soare, vânturi şi ploi, întregul oraş a fost conservat într-un fel de capsulă a timpului, aproape toate construcţiile sale rămânând intacte, inclusiv grinzile şi scările din lemn.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici