Cântăreţul Morrissey, fostul solist al trupei The Smiths, diagosticat cu o formă de cancer

Cântăreţul britanic Morrissey, fostul solist al trupei The Smiths, a dezvăluit într-un interviu acordat pentru o publicaţie spaniolă că a fost diagnosticat cu o formă de cancer.

205 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul Morrissey, fostul solist al trupei The Smiths, diagosticat cu o formă de cancer

Morrissey (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Starul britanic, în vârstă de 55 de ani, a fost spitalizat de mai multe ori în ultimul an şi jumătate din cauza unor probleme medicale şi a dezvăluit de curând că medicii au descoperit în organismul său un ţesut canceros. Artistul nu a precizat însă tipul de cancer cu care a fost diagnosticat, informează femalefirst.co.uk.

În ciuda acestui diagnostic, Morrissey spune că nu se teme de moarte, pe care o acceptă, întrucât "reprezintă ceva normal, care se întâmplă tuturor oamenilor".

Într-un interviu acordat cotidianului spaniol El Mundo, rockerul britanic a declarat: "Medicii au curăţat patru ţesuturi canceroase deja din corpul meu, însă nu contează. Dacă mor, mor. Şi dacă nu voi muri, atunci asta e! Acum mă simt bine. Sunt conştient de faptul că într-unele dintre fotografiile mele recente nu arăt ca un om sănătos, însă acesta este efectul pe care o boală poate să îl aibă asupra oamenilor. Nu îmi voi face griji pentru asta, mă voi odihni după ce voi muri".

Starul britanic a fost diagnosticat cu ulcer perforat la începutul anului 2013, pneumonie în martie 2013, toxiinfecţie alimentară în iulie 2013 şi infecţie respiratorie în iunie 2014.

Morrissey mai spune, de asemenea, că a ajuns la o vârstă la care ar trebui să renunţe la compunerea de piese noi şi la show-urile live după ce va finaliza primul său roman, pe care intenţionează să îl lanseze în 2015.

The Smiths a fost o trupă pop/rock britanică, înfiinţată în Manchester în anul 1982. Bazându-se pe parteneriatul muzical dintre solistul Steven Patrick Morrissey şi chitaristul Johnny Marr, acest grup i-a avut în componenţă şi pe Andy Rourke (chitară bas) şi Mike Joyce (tobe). Unii critici o consideră drept cea mai importantă trupă de rock alternativ indie din anii 1980.

Trupa The Smiths a lansat patru albume de studio şi câteva compilaţii, dar şi numeroase single-uri. Printre piesele sale celebre lansate de-a lungul anilor se numără cântece precum "Girlfriend In A Coma", "How Soon Is Now?", "First of the Gang to Die" şi "Irish Blood, English Heart".

Textele lui Morrissey sunt deseori deprimante, abordând teme ca dragostea, moartea, vegetarianismul, alienarea, incluzând şi o doză de umor. Referinţele din texte la idolii săi - Alain Delon, James Dean, Oscar Wilde - au adus trupei britanice mulţi fani cu educaţie universitară, care, altfel, poate nu ar fi ascultat muzică pop/rock.

Trupa The Smiths s-a destrămat în anul 1987, iar membrii formaţiei au refuzat de atunci mai multe oferte de a se reuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici