Ducesa de Cambridge, însărcinată în zece săptămâni, afectată de greţurile matinale severe

Ducesa de Cambridge este însărcinată în zece săptămâni cu cel de-al doilea copil şi s-a refugiat la vila părinţilor săi din Bucklebury, din cauza greţurilor matinale severe de care suferă, informează Daily Mail.

2816 afișări
Imaginea articolului Ducesa de Cambridge, însărcinată în zece săptămâni, afectată de greţurile matinale severe

Ducesa de Cambridge (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, Kate (32 de ani) s-a deplasat la casa părinţilor săi împreună cu fiul său, prinţul George, şi cu dădaca Maria Borallo.

Ducesa a cerut astfel ajutorul mamei sale, Carole Middleton, pentru a putea face faţă greţurilor severe de care suferă, la fel ca la prima sarcină. Daily Mail notează că cele două au încercat chiar şi tratamente alternative, pe care le-au găsit pe Internet.

"Kate se simte atât de rău că vrea doar să stea cu familia sa şi să nu mai fie în atenţia publicului. Ea este extrem de apropiată de Carole, care este o bunică dedicată. Cu ea şi cu dădaca, Maria, Kate beneficiază de tot ajutorul de care are nevoie acum când nu se simte deloc bine. La Bucklebury este se simte relaxată şi în largul ei", a declarat o sursă pentru Mail.

Din cauza faptului că ducesa nu s-a simţit deloc bine în ultima perioadă, ea a fost nevoită să-şi anuleze toate apariţiile publice din următoarele două săptămâni.

O altă sursă a declarat: "Să nu vă lăsaţi amăgiţi de faptul că ducesa nu este internată în spital. Ea se simte la fel de rău. Diferenţa este că acum doctorii au ştiu despre ce este vorba şi erau pregătiţi din timp. Totuşi, pentru ea nu este deloc uşor".

Forma severă a greţurilor matinale în timpul sarcinii sau hyperemesis gravidarum, boală de care suferă ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, moştenitorul tronului Marii Britanii, afectează circa 1,5% dintre gravide, manifestându-se undeva începând cu săptămâna a patra pâna la a zecea de sarcină.

Boala este caracterizată de scădere în greutate, stări de vomă greu de controlat, tulburări de ordin electrolitic şi de cele mai multe ori impune spitalizarea.

Greaţa şi stările de vomă sunt un simptom obişnuit al sarcinii, dar rareori ajung să fie atât de grave încât să se instaleze hyperemesis gravidarum. Dar şi în formele lor uşoare, greaţa şi stările vomă pot avea un efect negativ asupra alimentaţiei viitoarei mame în timpul sarcinii, afectând astfel şi fătul, dacă gravida nu reuşeşte să se hrănească corespunzător.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici