Elton John va cânta alături de Red Hot Chili Peppers pe viitorul album al formaţiei

Elton John va cânta pe viitorul albumul al formaţiei Red Hot Chili Peppers, după o perioadă de creaţie extrem de prolifică, căci artistul a lansat în luna februarie un album, a lucrat cu Lady Gaga şi cu trupa de electro pop Clean Bandit, transmite contactmusic.com.

159 afișări
Imaginea articolului Elton John va cânta alături de Red Hot Chili Peppers pe viitorul album al formaţiei

Elton John va cânta alături de Red Hot Chili Peppers pe viitorul album al formaţiei

Nu este prima dată când Elton John a fost o sursă de inspiraţie pentru rockerii de la Red Hot Chili Peppers. Un cover după hitul "Tiny Dancer" a apărut pe albumul din 1998 de la Red Hot Chili Peppers, compus în întregime din cover-uri.

"The Chilis au fost mereu foarte mari fani ai lui Elton - au trecut cinci ani de la ultimul lor album, aşa că sunt foarte entuziasmaţi că revin cu o piesă explozivă alături de Elton", a declarat o sursă apropiată starurilor pentru Daily Mirror.

Într-o carieră de aproape cinci decenii, Elton John a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri Top 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock'n'roll. El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA după sfârşitul anilor '80. A intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a primit titlul de cavaler al Imperiului Britanic în 1998.

Înfiinţat în urmă cu aproape 30 de ani, de Flea (chitară bass) şi Anthony Kiedis (solist), buni prieteni din copilărie, grupul californian Red Hot Chili Peppers a devenit unul dintre numele majore din muzica rock a anilor 1990.

Trupa a lansat până în prezent 10 albume, debutând cu "The Red Hot Chili Peppers" (1984) şi continuând cu "Freaky Styley" (1985), "The Uplift Mofo Party Plan" (1987), "Mother's Milk" (1989), "Blood Sugar Sex Magik" (1991), "One Hot Minute", "Californication" (1999), "By the Way" (2002), "Stadium Arcadium" (2006) şi "I'm with You" (2011).

Una dintre cele mai de succes trupe din istoria rock, Red Hot Chili Peppers a vândut mai mult de 70 de milioane de discuri, inclusiv 5 LP-uri premiate de mai multe ori cu discul de platină, şi a câştigat şapte premii Grammy.

Trupa americană a susţinut un concert şi în România, pe 31 august 2012, la Arena Naţională din Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici