EUROVISION 2015 - Mihai Trăistariu: Voltaj a cântat fără greşeală, dar piesa în limba română nu m-a încântat

Mihai Trăistariu, care a obţinut una dintre cele mai bune performanţe ale României la Eurovision, a declarat, pentru MEDIAFAX, că trupa Voltaj, care s-a situat pe locul al 15-lea în finala de anul acesta, a cântat fără greşeală, însă piesa în limba română şi show-ul formaţiei nu l-au încântat.

895 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2015 - Mihai Trăistariu: Voltaj a cântat fără greşeală, dar piesa în limba română nu m-a încântat

Mihai Trăistariu: Voltaj a cântat fără greşeală, dar piesa în limba română nu m-a încântat (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Mi s-a părut cel mai bun spectacol, ca spectacol în sine, de zece ani încoace, cu voci bune, nimic kitsch, cum au fost alte ediţii. În privinţa României, nu am ce să le reproşez, au cântat impecabil, fără greşeală, dar nu asta contează la Eurovision. Contează să iei ochii", a spus Mihai Trăistariu, duminică, pentru MEDIAFAX.

El a mai spus că în cele trei minute cât apar pe scena Eurovision concurenţii trebuie să atragă foarte mult telespectatorii şi publicul şi să-i determine să îi voteze.

"Piesa în limba română nu m-a încântat. Au tot spus de mesaj, dar mesajul pentru cine era? Că votau tot românii din diaspora, nu cei din ţară. Show-ul nu mi s-a părut show", a mai spus Trăistariu, referindu-se la nuanţele de alb-negru care au marcat reprezentaţia Voltaj pe scena Eurovision 2015.

El a mai spus că era previzibil că Suedia va câştiga finala Eurovision 2015, precizând însă că în concursul de anul acesta au fost multe ţări foarte bune. Din punctul de vedere al lui Mihai Trăistariu a fost foarte bine că Suedia a organizat selecţia naţională a Eurovision din luna octombrie, întrucât a avut mult timp la dispoziţie să promoveze melodia lui Måns Zelmerlöw, "Heroes".

În schimb, România a organizat selecţia naţională a Eurovision în februarie-martie. "Este prea târziu. Nu este timp pentru promovarea melodiei. La anul vreau să mă înscriu şi eu la Eurovision, dar dacă se va face selecţia naţională atât de târziu o să mă înscriu în altă ţară", a mai spus Trăistriu.

Trupa Voltaj, care a reprezentat România la Eurovision 2015, s-a situat pe locul al 15-lea în finala care a avut loc sâmbătă seară, la Wiener Stadthalle, în timp ce Måns Zelmerlöw din Suedia a câştigat competiţia.

Ediţia din 2016 a concursului Eurovision se va desfăşura în Suedia, după ce cântăreţul Måns Zelmerlöw a câştigat competiţia din acest an, cu piesa "Heroes", care a obţinut un total de 365 de puncte.

Trupa Voltaj, care a interpretat melodia "De la capăt/ All Over Again", a obţinut un total de 35 de puncte, ocupând locul al 15-lea în finala competiţiei.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici