EUROVISION 2015: Vedete din România, între care Gheorghe Hagi, 3Sud-Est şi Cezar, susţin trupa Voltaj

Trupa Voltaj, care va reprezenta România în finala Eurovision 2015, care se va desfăşura sâmbătă seară, la Viena, este susţinută de vedete din diferite domenii, între care Gheorghe Hagi, 3Sud-Est şi Cezar Ouatu, informează TVR.

625 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2015: Vedete din România, între care Gheorghe Hagi, 3Sud-Est şi Cezar, susţin trupa Voltaj

EUROVISION 2015: Vedete din România, între care Gheorghe Hagi, 3Sud-Est şi Cezar, susţin trupa Voltaj (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Televiziunea Română, personalităţi din diferite domenii din România şi-au unit forţele în ziua finalei Eurovision 2015, pentru a-i susţine pe membrii trupei Voltaj.

Reţelele de socializare au fost împânzite de fotografii în care vedetele, dar nu numai ele, îşi îndeamnă admiratorii şi prietenii "să #voLteze20" sâmbătă seară. Finala Eurovision 2015 poate fi urmărită în direct de telespectatorii români, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online pe www.tvrplus.ro.

Gheorghe Hagi, 3Sud-Est, Cezar Ouatu, Deepcentral, Randi, George Zafiu şi Vlad Petreanu se numără printre cei care îşi îndeamnă prietenii şi admiratorii din străinătate să voteze pentru Voltaj. Publicul din toate cele 40 de ţări participante la Eurovision (cu excepţia României) poate vota pentru Voltaj de 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

România, reprezentată de trupa Voltaj, intră în competiţie pe poziţia 20, după Letonia şi înainte de Spania.

Ordinea intrării în concurs a celor 27 de ţări este următoarea: Slovenia, Franţa, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

România va fi a şasea ţară care va anunţa punctajele cumulate - acordate de juriu şi de telespectatorii din ţară -, acestea urmând să fie dezvăluite de prezentatoarea TVR Sonia Argint Ionescu.

Finala Eurovision va fi precedată, de la ora 21.00, de emisiunea "Viena, venim!", prezentată de Irina Cordoneanu, Florina Constantinescu şi Ioana Voicu.

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision are loc la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a competiţiei, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014, cu piesa "Miracle", ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici