GALERIE FOTO O specie de molie a fost numită "Donald Trump", deoarece prezintă "o coafură cu bucle blonde"

O specie de molie mică ce prezintă la nivelul capului o "coafură" uşor de recunoscut, cu "bucle blonde", a primit numele lui Donald Trump, care va deveni oficial cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, pe 20 ianuarie, informează BBC.

1930 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO O specie de molie a fost numită "Donald Trump", deoarece prezintă "o coafură cu bucle blonde"

FOTO O specie de molie a fost numită "Donald Trump", deoarece prezintă "o coafură cu bucle blonde" (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

Numele complet al moliei este "Neopalpa donaldtrumpi" şi a fost descoperită în California, de către cercetătorul Vazrick Nazari, din Ottawa, Canada. Numele a fost inspirat de "fulgii aurii" de o frumuseţe izbitoare, care-i acoperă capul, pe care cercetătorul a găsit-o similară cu podoaba capilară a magnatului Donald Trump.

Nouă specii descoperite au primit preşedintelui Barack Obama, în timpul mandatului său.

Rămâne de văzut care va fi reacţia lui Donald Trump în ceea ce priveşte numele acordat vieţuitoarei - mai ales că mica molie, cu anvergura aripilor sale de puţin peste un centimetru, este nativă din sudul Californiei şi din regiunea mexicană Baja California.

Totuşi, cercetătorul Nazari a declarat că speră că-l va inspira pe Trump să acorde prioritate aspectelor ecologice în timpul mandatului său.

Nazari a declarat pentru Live Science: "Sper că preşedintele va face demersuri pentru conservarea unor astfel de ecosisteme fragile, în SUA şi că această acţiune se va număra printre priorităţile sale. Aceste ecosisteme conţin încă multe specii nedescoperite, care nu sunt catalogate şi merită să fie protejate pentru generaţiile viitoare".

Sursa foto: Wikipedia.

Această molie nu este singura insectă care a fost denumită după viitorul preşedinte al SUA. Alte vieţuitoare botezate după magnat: omida Trumpapillar sau papagalul a cărui coafură este identică cu a lui Trump.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici