J. K. Rowling, despre decizia Marii Britanii de a părăsi UE: "Scoţia va căuta independenţa"

Scriitoarea J.K. Rowling, cunoscută pentru romanele din seria Harry Potter, care a militat împotriva ieşirii Marii Britanii din UE, a scris un mesaj de revoltă pe Twitter,după rezultatele parţiale de la referendum care arată că britanicii au votat majoritar pentru ca Marea Britanie să părăsească UE.

1441 afișări
Imaginea articolului J. K. Rowling, despre decizia Marii Britanii de a părăsi UE: "Scoţia va căuta independenţa"

J. K. Rowling, despre decizia Marii Britanii de a părăsi UE: "Scoţia va căuta independenţa" (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

„Scoţia va căuta acum independenţa. Moştenirea lui David Cameron va fi destrămarea a două uniuni. Nicio astfel de ruptură nu trebuia să aibă loc”, a scris J.K.Rowling pe Twitter.

Rezultate după numărarea a 75% din voturi după referendumul Brexit: Marea Britanie părăseşte UE. Lira se prăbuşeşte la minimul ultimilor 31 de ani, iar investitorii se pregătesc pentru exituri masive la deschiderea şedinţei.

UPDATE 06:58 Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea voturilor din 319 circumscripţii, din totalul de 382, 51,9% dintre cetăţenii britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din UE.

REZULTATE REFERENDUM BREXIT. Rezultatele nu sunt definitive, dar este greu de crezut că diferenţa de peste un milion de voturi poate fi recuperată de mişcarea favorabilă rămânerii Marii Britanii în UE.

UPDATE 06:52 REZULTATE REFERENDUM BREXIT. Majoritatea cetăţenilor britanici au votat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, conform rezultatelor anunţate după numărarea a 75% din voturi.

În vârstă de 50 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter" era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de peste un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J.K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

Cărţile "Harry Potter" au fost publicate între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de peste 7,7 miliarde de dolari pe plan mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici